Dokumentarni film o zataškavanju slučaja Valdhajm

Izvor: Blic, 31.Mar.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarni film o zataškavanju "slučaja Valdhajm"

Na 58. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma danas će u Domu omladine biti nastavljen takmičarski program, sa projekcijama domaćih i stranih ostvarenja u kategorijama eksperimentalni i animirani film. Filmovi se prikazuju u blokovima - od 17, 19 i 21 sat.

Van konkurencije (u 14 sati) biće prikazan dugometražni dokumentarac "Skriveno zlo" autora Danka Vasovića, o jednom od najvećih zataškavanja na međunarodnoj političkoj sceni. Kao mlad novinar Vasović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 1986. godine otkrio da je generalni sekretar Ujedinjenih nacija i austrijski predsednik Kurt Valdhajm bio ratni zločinac u Drugom svetskom ratu.

U ciklusu "Fokus: Palestina" kasno večeras (u 23 sata) u Domu omladine na programu je dugometražni dokumentarac "Arnina deca". Ovaj ciklus obuhvata ostvarenja koja prikazuju savremenu društvenu, političku i kulturnu situaciju na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, dokumentarce o životu unutar zidova, ratu, politici, mladima, o položaju žena i alternativnom obrazovanju u Palestini.

U Dvorani kulturnog centra (DKC) Beograda prikazuju se filmovi iz ciklusa "Vrelo". Danas u 18 sati na progamu je italijanski film "Poslednja stanica" (50 minuta), koji obrađuje temu starosti, a posle projekcije biće organizovana diskusija na tu temu.

O starosti govori i holandski dugometražni dokumentarac "Ne bez tebe", koji će biti prikazan u DKC-u u 21 sat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.