Doktorski rad prilagodila čitaocima

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorski rad prilagodila čitaocima

Skoro stotinu sugrađana prisustvovalo je večeras promociji prve knjige Nataše Mišković “Bazari i bulevari - Svet života u Beogradu 19. veka” u Konaku kneginje Ljubice. Delo oslikava kako je Beograd za nekoliko decenija iz osmanske kasabe prerastao u urbano evropsko središte.

Nakon gotovo desetogodišnjeg rada na istraživanju istorije prestonice Srbije Nataša, koja je rođena i živi u švajcarskom Bazelu, odlučila je da svoja saznanja podeli sa javnošću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- To je bio dugotrajan proces koji je započeo mojim interesovanjem za korenima kada sam jednog dana šetala Kalenić pijacom i Skadarlijom. Otac je rođen u Makedoniji, ali se još davno preselio u Švajcarsku pa tako sam uporedo sa istraživačkim radom učila i srpski jezik koga do tada nisam dovoljno poznavala. Pošto sam želela na Univerzitetu u Bazelu da doktoriram odlučila sam da za doktorsku tezu uzmem baš istoriju Beograda. Najpre sam želela da se bavim vodećim slojevima u gradu u 19. veku da bi na kraju ipak došla do znatno šire teme i odnosa prema ženama u porodici. Ova knjiga je u stvari bila moja doktorska teza koju sam odbranila još 2003. godine na Univerzitetu, a svih ovih godina nastojala sam da stil pisanja tog doktorata promenim i prilagodim čitaocima kako bi, na primer, i moji roditelji mogli da ga čitaju - ističe Nataša i dodaje da već sprema drugu knjigu koja se tiče odnosa velikih lidera Tita, Nehrua i Nasera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski bazari i bulevari u knjizi Nataše Mišković

Izvor: Glas javnosti, 13.Nov.2010

BEOGRAD - Zahvaljujući Muzeju grada Beograda, koji je preuzeo ulogu izdavača, srpska istoriografija bogatija je za sjajnu studiju "Bazari i bulevari - svet života u Beogradu u 19. veku" dr Nataše Mišković...Nataša Mišković, po ocu Srpkinja, ali po rođenju, obrazovanju i karijeri Švajcarkinja,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.