Doktorka Kisić dala objašnjenje: Ovo su glavni razlozi zašto u Beogradu NIJE UVEDEN policijski čas

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2020, 20:17

Doktorka Kisić dala objašnjenje: Ovo su glavni razlozi zašto u Beogradu NIJE UVEDEN policijski čas

Mere važe samo za teritoriju Beograda, ali odluke se, prema njenim rečima, donose u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju, pa o merama odlučuju lokalne samopuprave MERE važe samo za teritoriju Beograda, ali odluke se, prema njenim rečima, donose u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju, pa o merama odlučuju lokalne samopuprave.- Većina zemalja sada pooštrava mere, u skladu sa tim mi smo poptuno zabranili javna okupljanja koja broje više od 10 osoba, limitiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je i broj osoba koji mogu da budu u zatvorenim prostorima - kaže dr Darija Kisić Tepavčević za medije. Mere važe samo za teritoriju Beograda, ali odluke se, prema njenim rečima, donose u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju, pa o merama odlučuju lokalne samopuprave.Na pitanje zašto nije uveden policijski čas, ona odgovara:- Takva vrsta zabrane je imala smisla u momentu prvog uzlaznog toka, kada smo hteli da zaštitimo najstarije i najugroženije sugrađane. Izvesno je da će epidemija da traje i da ćemo dugo morati da se borimo sa kovidom 19. Bolest je prevazišla zdravstvena pitanja.Ono što bi, smatra ona, dalo najviše efekta da svi budemo u karantinu 14 dana, ali to nije održivo. - Moramo da prihvatimo činjenicu da moramo da budemo jedan organizovan tim - dodaje.Na pitanje da li postoji mogućnost da se policijski čas ipak uvede ona navodi da svako zatvaranje ispod 14 dana ne daje rezultate.- Mere izolovanih dana u karantinu ne daje efekte dugoročno, kratkoročno daje ako se želi postići nešto - nabaviti respiratore i opremu, navodi ona i objašnjava da je to i urađeno na početku epidemije kada je ta mera bila neophodna.Kada su u pitanju protesti, ona navodi da svako okupljanje ljudi jeste faktor rizika.- Masovna okupljanja za vreme pandemije jesu faktor rizika i moraju se izbegavati. Svako mora da zna da je to faktor visokog rizika - objašnjava.Efekti ovih protesta videće se za 5 do 10 dana. (B92)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAMO POLICIJSKI ČAS OD 14 DANA IMA EFEKTA: Doktorka Kisić Tepavčević objasnila zašto nije uvedena najdrastičnija mera

Izvor: Kurir, 09.Jul.2020

- Većina zemalja sada pooštrava mere, u skladu sa tim mi smo poptuno zabranili javna okupljanja koja broje više od 10 osoba, limitiran je i broj osoba koji mogu da budu u zatvorenim prostorima - kaže dr Darija Kisić Tepavčević za medije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.