Izvor: Politika, 26.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktore, izvinite, bila sam gruba

Smederevo – U smederevskom Zdravstvenom centru "Sveti Luka" odnedavno je uvedena knjiga utisaka na pet odeljenja Opšte bolnice, a u ambulantama Doma zdravlja postavljeno je deset sandučića za primedbe pacijenata. Rukovodstvo ovdašnjeg zdravstvenog centra na ovaj korak se odlučilo u želji da glas pacijenata, dobar ili loš, ne kruži gradom već da dođe do onih koji mogu da učine konkretne korake u poboljšanju zdravstvene zaštite građana.

Knjige utisaka svakodnevno čitaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << načelnici odeljenja, a poruke iz sandučića dostavljaju se direktoru i glavnoj sestri Doma zdravlja. Svaka primedba i sugestija se razmatra, a ukoliko se u poruci pacijent žali na rad neke službe, lekara ili zdravstvenog radnika, slučaj se proverava i preduzimaju se mere u obostranom interesu.

Do sada je bilo interesantnih komentara, a najzanimljivije utiske sadrži knjiga iz Porodilišta gde se godišnje porodi i do 1.500 žena iz Smedereva i okolnih gradova.

"O vama sam čula svašta i priznajem, došla sam sa strahom. Nakon porođaja mogu slobodno da kažem da je ovo odeljenje puno osmeha i radosti", napisala je jedna porodilja.

Zanimljivo je da se jedna pacijentkinja u knjizi utisaka izvinila osoblju Porodilišta zbog svog ponašanja tokom porođaja.

"Izvinjavam se što sam bila gruba i nadam se da ćemo se videti opet za koju godinu", piše u knjizi utisaka u Porodilištu smederevske bolnice.

Međutim, nisu baš svi utisci pozitivni. Ima pacijenata koji su nezadovoljni pažnjom medicinskog osoblja, ima i onih koji smatraju da "dobra veza otvara sva vrata", a neki od pacijenata smatraju da se pažnja i dobra usluga "mogu kupiti sokom ili čokoladom". Uglavnom, pacijenti se žale na dugačke redove ispred ordinacija, a retke su primedbe na profesionalne greške zdravstvenih radnika.

O. Milošević

[objavljeno: 26.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.