Doktorat Siniše Malog autentičan i nesporan

Izvor: Mondo, 08.Maj.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorat Siniše Malog "autentičan i nesporan"

Ovo je ocena Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" na osnovu mišljenja komisije Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Posle "detaljne i sveobuhvatne analize" zaključeno je da je doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog o čemu se vodila polemika u javnosti, "autentičan doprinos naučnim shvatanjima i inovacijama" i da "nije plagijat" što se godinama ponavljalo, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ova organizacija.

"Posebno formirana komisija Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu stavila je tačku na polemike u vezi sa doktorskom disertacijom Siniše Malog, čime je data potvrda o tome da se svih ovih godina iz političkih razloga vodila politička kampanja protiv njega. Četvorica visokokompetentnih redovnih profesora domaćih i inostranih referentnih univerziteta, jednoglasno i bez zadrški, eksplicitno su zaključili da je reč o samostalnom radu Siniše Malog i da je evidentan naučni doprinos", izjavio je generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost", Mario Spasić.

On je naglasio da je Ustavom zagarantovana autonomija univerziteta i da Zakon o visokom obrazovanju "ne podrazumeva to da naučnu analizu bilo čije doktorske disertacije vrše priučeni i apsolutno nekompetentni novinari i nesvršeni studenti", već da "autonomija univerziteta podrazumeva da je ovo tačka na svu očigledno političku papazjaniju oko doktorata Siniše Malog".

"Svaka dalja polemika oko univerzitetskog stava da nije reč o plagijatu, predstavlja napad na Univerzitet i njegovu autonomiju", dodao je Spasić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.