Doktor stavio Marininu ŽIVU BEBU u kesu i poslao je u MRTVAČNICU Majka oktrila jezive detalje: On nas je unesrećio...

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 21:07

Doktor stavio Marininu ŽIVU BEBU u kesu i poslao je u MRTVAČNICU Majka oktrila jezive detalje: "On nas je unesrećio..."

Marina je podelila svoju bolnu ispovest iz porodilišta.

Ginekologu, Florijanu Robu, sudi se zbog optužbi da je jednu prevremeno rođenu bebu u porodilištu u Bukureštu stavio u kesu i poslao u mrtvačnicu dok je ona još uvek davala znakove života.

Lekar je pre pet godina monstruozno postupio zato što je smatrao da ne postoji šansa da će dete preživeti.

Medicinska sestra je, navodno, shvatila da beba u crnoj kesi daje znakove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << života i tako je spasila sigurne smrti.

- Medicinska sestra je odmah pozvala lekara kada je shvatila da je beba živa. On joj je na to odgovorio da ako je dete živo da ga dovede kod njega da mu iseče pupak da umre. Rekao mi je da sam rodila mrtvo dete, nisam mogla da verujem da se to dogodilo - govori Marina.

Marina se u tim momentima slamala od bola. Njena devojčica je preživela, ali posedice nemilosrdnog ponašanja doktora su i danas prisutne kod petogodišnjakinje.

- On nas je unesrećio, nas i naše dete. Ne razumem zašto. Šta je bio razlog. Moja ćerka uopšte ne priča. Kada joj nešto zatreba uhvati nas za ruku i odvede da joj to damo. Imam trenutke kada sam jako loše, ali ustajem i borim se zbog nje -  kaže majka devojčice.

Marina navodi da su je u bolnici, samo dan nakon porođaja, ubeđivali da se desilo čudo, te da je devojčica preko noći oživela, a ni danas, nakon toliko godina, nemaju odgovor na pitanje, šta se zapravo desilo.

Marina i njen muž su tek pre dve godine smogli snagu da podnesu tužbu protiv ginekologa Florijana.

Kada su sa svojom pričom izašli u javnost, javilo im se nekoliko porodica kojima je on zagorčao život.

Ukoliko ginekolog bude osuđen, preti mu do 14 godina zatvora.

- Imao je unapred stvorenu ideju da neka deca nisu zaslužila da žive, da bi bili teret društvu ukoliko se rode sa određenim smetnjama - rekao je advokat oštećenih.

Taj isti lekar još uvek radi u bolnici, jer sud nikada nije dostavio potrebna dokumenta.

Izvor SrbijaDanas: Telegraf.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.