Doktor koji je prvi ušao u učionicu nakon masakra: Svakakva sam ubistva video, ali ovo...

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 19:43

Doktor koji je prvi ušao u učionicu nakon masakra: "Svakakva sam ubistva video, ali ovo..."

Dan posle velike tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", časovi u ostalim školama počeli su minutom ćutanja.

Policajci i članovi ekipa Hitne pomoći koji su juče bili na licu mesta kažu da nikad nisu doživeli ništa tako potresno.

Minutom ćutanja je danas počeo prvi čas u školama u Srbiji. Minutom ćutanja za vršnjake, drugare, saborce u klupama. Nekog su danas ispratili roditelji do škole, a bilo je i onih koji nisu pustili decu u školu. Biljana Božić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razredni starešina u Osnovnoj školi "France Prešern", održala je jutros čas odeljenskog starešine. Bilo je suza.

Minutom ćutanja je danas počeo prvi čas u školama u Srbiji. Minutom ćutanja za vršnjake, drugare, saborce u klupama. Nekog su danas ispratili roditelji do škole, a bilo je i onih koji nisu pustili decu u školu. Biljana Božić, razredni starešina u Osnovnoj školi "France Prešern", održala je jutros čas odeljenskog starešine. Bilo je suza.

"Bili su tihi, nije bilo potrebe da ih opominjem kao što to obično biva na času odeljenskog starešine. Ono što sam mogla da primetim jeste da su bili uplašeni, zbunjeni, pričali su dosta oni, ja sam jako malo pričala. Pitanje na kojem su potencirali jeste da li će dečak biti kažnjen. Pravi odgovor na to pitanje nisam imala", navodi Božićeva.

Oni koji su bili na mestu tragedije kažu da nisu nikad doživeli ništa tako potresno.

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prvi je ušao u školu, u učionicu u kojoj se sve dogodilo.

"I kad smo ušli unutra, to je bilo nešto što ja do sada nisam video, a znate, ja 30 godina radim ovde i svakaka sam ubistva, nesreće video, ali ovo je nešto što ostavlja utisak, ne samo kod mene nego kod svih koji su došli“, navodi dr Stijačić.

Dr Ivana Stefanović iz Zavoda za hitnu i medicinsku pomoć navodi da se za situaciju koju je ekipa lekara zatekla na mestu pucnjave ne priprema na fakultetu.

"Sve ekipe su ostale do kraja do kada je trebalo, a onda kada smo se vratili, neko se i slomio, jer to je zaista stres koji za koji se ne pripremate ni na fakultetu“, dodaje Stefanovićeva.

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć navodi da mu je u Hitnoj prišla prijateljica i pitala da li je video njeno dete u školi. Kako kaže, njeno dete je bilo među stradalima, ali on nije imao snage da joj to kaže.

"Jedna prijateljica mi je prišla, čije dete je bilo unutra, znam i dete i nju. Ja sam znao da je dete mrtvo, nisam smeo da joj kažem, rekoh – idi u školsko dvorište i vidi šta se dešava. Nisam smeo da joj kažem, žena bi umrla“, objašnjava Stijačić.

Začuđujuće smo dobro, kažu nam i najveći profesionalci, koji su se juče na licu mesta borili sa razmerama katastrofe. Kako smo svi mi ostali dan posle najbolje pokazuju slike ispred škole "Vladislav Ribnikar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Doktor o užasu koji je zatekao u školi "Vladislav Ribnikar": Nisam smeo prijateljici da kažem da je njeno dete mrtvo

Izvor: 24sedam.rs, 04.Maj.2023

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prvi je ušao u školu, u učionicu u kojoj se sve dogodilo

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.