Doktor Kon saopštio loše vesti: Naredna nedelja je ključna, ako ne uhvatimo konce, sledi POTPUNA BLOKADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2020, 10:25

Doktor Kon saopštio loše vesti: Naredna nedelja je ključna, ako ne uhvatimo konce, sledi POTPUNA BLOKADA

Dr Kon je naveo da sada ne držimo konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen

Epidemiolog dr Predrag Kon kaže da se ove i sledeće nedelje očekuje vrhinac epidemije i navodi da sada ne držimo konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen.

-Mi i dalje očekujemo da će vrhunac epidemije biti ove i naredne nedelje - rekao je Kon i naveo da će se nakon toga videti rezultati mera.

-Mi smo 19. dan u vanrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mera, to se i odražava jer nemamo nagli porast. Da nismo uveli merei bez njih bi bili u 4. nedelji - kazao je Kon gostujući u jutarnjem programu Tv Prve.

On je naveo da sada ne držimo konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen.

-Normalno, od tih slučajeva se istražuju kontakti i sprečava se da dalje prenose. Sad smo blizu toga da sve zavisi od toga koliko imamo kontakata. Ukoliko ih sprečimo, teoretska mogućnost opstajanja virusa je značajno smanjena - rekao je on.

-Svi očekuju kraj, a ovo je najava za potrebom gvozdene dispiline - kazao je Kon.

-Mi se sad već nalazimo na preko 300 dnevno, a imali smo ranije oko 100 zaraženih - zato je sada situacija da se razmišlja o uvođednju policijskog časa od 24 sata - ističe Kon.

-Mi čekamo da vidim rezultate svake mere. Zabrana kretanja tokom vikenda daće rezultate za sedam dana - kaže on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.