Dokle se stiglo sa prikupljanjem novca za lečenje Anike Manić?

Izvor: B92, 22.Nov.2020, 22:49

Dokle se stiglo sa prikupljanjem novca za lečenje Anike Manić?

Za devojčicu Aniku Manić koja boluje od spinalne muskularne atrofije građani Srbije na razne načine prikupljaju novčana sredstva za terapiju.

Spinalna muskularna atrofija je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Kako nemaju od čega da se hrane, ovi neuroni, koje prenose impulse ka mišićima, umiru.

Anikini roditelji prikupljaju novac za kupovinu Zolgensma genske terapije, za troškove lečenja, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za putne troškove i smeštaj.

Građani širom Srbije organizuju akcije kako bi se pomoglo maloj Aniki i apeluju na ljude da pomognu slanjem poruka.

Podsetimo, mala Anika rođena je i osigurana u Danskoj.

Do sada je, prema podacima Fondacije Budi human, prikupljeno 110.939.280,73 dinara, 46.039,52 evra, 1.600,00 švajcarskih franaka, 590,93 američkih dolara.

Za odlazak na lečenje, potrebno je 2,1 milion evra.

Aniki se može pomoći slanjem SMS-a sadržine 858 na 3030.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kutija sa novcem za lečenje male Anike ukradena ispred lokala u Kraljevu

Izvor: RTS, 23.Nov.2020, 16:49

Nepoznati počinilac sa šaltera kioska brze hrane u Kraljevu ukrao je kutiju sa novcem, u kojoj se sakupljao novac za lečenje dvogodišnje Anike Manić. . Kako kažu u lokalu čije su nadzorne kamere snimile događaj, u kutiji je bilo više od 30.000 dinara. ..Na snimku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.