Dokazi uputili: Napadi povezani sa Rusijom?

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 17:59

Dokazi uputili: Napadi povezani sa Rusijom?

Sajber napadima u Poljskoj ovog meseca pogođeno je više od 100 mejl naloga koje koriste sadašnji i bivši vladini zvaničnici.

To je saopštila poljska kontraobaveštajna služba i dodala da dokazi upućuju da postoji veza između hakera i ruskih tajnih službi.

Sugestija Poljske o saučesništvu ruske države dolazi nedugo nakon što je američki predsednik Džozef Bajden rekao ruskom predsedniku Vladmiru Putinu na sastanku u Ženevi da određena kritična infrastruktura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da bude van dosega sajbernapada, preneo je Rojters.

Ruska Savezna služba bezbednosti (FSB) nije odmah odgovorila na zahtev britanske novinske agencije za komentar.

Ruska vlada i Kremlj više puta su negirali da su izveli ili tolerisali sajbernapade nakon navoda SAD i drugih država o sajber napadima na teritoriju SAD i druga područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljska tvrdi: Hakerski napadi povezani s RUSKIM tajnim službama

Izvor: Blic, 23.Jun.2021, 00:09

Sajber napadima u Poljskoj ovog meseca pogođeno je preko 100 imeil naloga koje koriste sadašnji i bivši vladini zvaničnici, saopštila je danas poljska kontraobaveštajna služba, dodajući da dokazi upućuju da postoji veza između hakera i ruskih tajnih službi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.