Dok je evakuisao druge, ćerka mu poslala SMS: Tata, spasi me. Na krovu sam!

Izvor: Press, 20.Maj.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok je evakuisao druge, ćerka mu poslala SMS: Tata, spasi me. Na krovu sam!

Trenutak u kojem je u noći između petka i subote njegov kolega primio ovu poruku, za vatrogasca spasioca Zorana Stojičića bio je teži od svih šest dana koje je proveo u Obrenovcu spasavajući ljude iz poplavljenih kuća.
- Već smo bili na granici izdržljivosti. Noć je. Ljudi vrište. Zovu u pomoć. Pucaju iz pištolja u vazduh da dođemo po njih. I Aleksandru, koji je inače iz Obrenovca, stiže poruka. Samo je zatvorio vrata kamiona i otišao po ćerku. Sam. Nisam smeo nikoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << s njim da pošaljem. Dva sata nisam znao šta je s njim. Uspeo je da nađe čamac i da je skine sa krova. Kasnije smo helikopterom uspeli da je evakuišemo - prepričava dramu ovaj pripadnik tima za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije sa 20-godišnjim iskustvom.
On i njegov tim su šest dana bez prestanka spasavali ljude iz grada, a dva dana čak nisu imali ni hranu ni vodu.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zašto treba da pošaljete SMS na 1003?

Izvor: Tracara.com, 20.Maj.2014

U apel da se pošalje što više SMS poruka na broj 1003 iz trenutka u trenutak uključuje se mnoštvo ljudi. Neki novosadski i beogradski kafići od danas ne naplaćuju kafu, već se kafa plaća slanjem prazne SMS poruke na 1003, a grafički dizajner Ismar Gluhalić putem svog profila pozvao je ljude...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.