Dok je Srba biće i Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dok je Srba biće i Kosova"

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputio je u utorak Božićnu poslanicu svim vernicima u kojoj ih je pozvao da žive u međusobnoj bratskoj ljubavi, u ljubavi Božića.

Patrijarh je poručio da se posebno molimo za raspeto Kosovo i Metohiju, našu dugovnu i nacionalnu kolevku i istakao da će Kosovo i Metohija ostati naša zemlja, jer su tu naša Golgota >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i naš Jerusalim.

- Dok je Srba, biće i Kosova! - poručio je patrijarh u Božićnoj poslanici.

On je u poslanici između ostalog rekao da je narod Srbije "narod Božića i Svetog Save".

"Srpski narod je narod Božića, deo Naroda Božjeg ili svega roda hrišćanskoga. On je i narod Svetoga Save, narod svetog cara Lazara Kosovskog i svih ostalih mučenika i novomučenika, koji u zla vremena postradaše, kao vitlejemska deca (Lk. 2, 16), za istinu i pravdu Božiju. Njihove žrtve se sećamo i molimo ih da nas u nebeskom Vitlejemu pominju u svojim svetim molitvama, da bismo bili dostojni svojih svetih predaka, kako je govorio blaženopočivši patrijarh Pavle.", istakao je  patrijarh.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Patrijarh: Dok je Srba, biće i Kosova

Izvor: B92, 03.Jan.2017

Beograd -- Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputio je Božićnu poslanicu u kojoj vernika poziva da žive u međusobnoj bratskoj ljubavi - u ljubavi Božića...On je poručio neka od ovog Božića oživi Srbija i neka njene porodice ispuni radost i dečija igra...Patrijarh srpski pozvao je vernike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.