Dok ga Srbija traži zbog kriminala, Milo ga nagrađuje! Filip Korać dobio CRNOGORSKO DRŽAVLJANSTVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok ga Srbija traži zbog kriminala, Milo ga nagrađuje! Filip Korać dobio CRNOGORSKO DRŽAVLJANSTVO!

Vođa „zemunskog klana” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu poternicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama

Kako je saopšteno crnogorskim medijima, Korać ima pravo da glasa u naselju Dolac kod Berana, na biračkom mestu broj šest u toj opštini. Kao mesto prebavilišta Filipa Koraća navedena je opština Voždovac u gradu Beogradu.

Interesantno je kako je vođa „zemunskog klana” mogao da dobije crnogorsko državljanstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kako je uopšte upisan u birački spisak Crne Gore ako se ima u vidu da je rođen u Beogradu i da je tamo proveo celi život.

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju i da je formirao kriminalnu organizaciju. Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno reč, a u medijima se pominje više imena kriminalaca ubijenih prošle godine.

Korać je bliski saradnik Luke Bojovića, čije je poslove i vođenje „zemunskog klana”, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja tog Beograđanina u Španiji 2012. godine, gde je osuđen na 18 godina zatvora. Veruje se da je u bliskim kontaktima i sa crnogorskim kriminalnim klanovima.

Nedeljnik „Afera”, objavio je ranije izvode iz dosijea srpske policije o Koraću, gde se vidi da je rođen u Beogradu u oktobru 1980.godine, da je državljanin Srbije i da je u policiji evidentiran zbog izvršenja više krivičnih dela – teška telesna povreda, falsifikovanje novca i teška krađa, bez podataka o osuđivanosti.

MUP Srbije ga je 2004. godine označio kao lice osumnjičeno za ubistva Dalibora Mateovića i Milutina Jovičića i za pokušaj ubistva Zorana Nedovića i Andrije Draškovića. Prema policijskom dosijeu, on se bavio krijumčarenjem i distribucijom narkotika na međunarodnom nivou, a nakon hapšenja Luke Bojovića, preuzeo je njegovu razgranatu kriminalnu mrežu. Kako prenosi pomenuti nedeljnik, Korać se već izvesno vreme bavi i iznudama i reketiranjem.

Kao jedan od Koraćevih najbližih saradnika i čovek od poverenja označen je Miloš Nilović, koji je, prema dosijeu, duži vremenski period, zajedno sa drugim pripadnicima Koraćeve kriminalne grupe, uključen u ozbiljne forme organizovanog kriminala. Kako je preneo nedeljnik „Afera”, raspoloživa saznanja ukazuju na to da su Korać i Nilović u prethodnom periodu sarađivali i sa Dejanom Stojanovićem, zvanim Keka, koji je ranije optuživan za šverc droge, a koji je trenutno u Dominikanskoj Republici. U dosijeu se navodi i da su njih dvjica uspostavili blisku saradnju i sa Draganom Mikićem, vođom jedne od kriminalnih grupa u Beogradu čiji se pripadnici uglavnom bave najtežim oblicima organizovanog kriminala.

Kao pripadnici Koraćeve kriminalne grupe označeni su i Vladimir Popović, Nemanja Božilović, Miloš Dimitrijević, Miloš Bastać, Zvonko Mateović, Dragoslav Miloradović i Dušan Cakić, sa kojim je u kumovskoj vezi, a koji boravi u Rimu. Policijski dosije sadrži i podatak da je Korać zbog problema u Beogradu, gde je imao sukob sa lokalnom ekipom opasnih ljudi, još početkom 2014. godine napustio teritoriju Srbije i prvobitno se nastanio u Holandiji. Od tada, povremeno boravi i na lokacijama u Srbiji i Crnoj Gori, a prilikom boravaka u Beogradu kreće se isključivo u društvu pripadnika ličnog obezbjeđenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.