Dojče vele: Ustavni sud u Beogradu potvrdio da su migranti proterivani iz Srbije

Izvor: Beta, 21.Jan.2021, 13:43

Dojče vele: Ustavni sud u Beogradu potvrdio da su migranti proterivani iz Srbije

Ustavni sud u Beogradu potvrdio je prvi put da su srpski organi reda ilegalno proterivali migrante iz Srbije, pokazuje odluka u koju je Dojče vele (DW) imao uvid.Porodice sa malom decom ostavljene su na mrazu, umesto da budu prebačene u prihvatni centar.Pozivajući se na beleške bugarske policije, Dojče vele piše da su policajci grupu od 25 migranata priveli 4. februara 2017. godine kod Kalotine, par stotina metara od granice sa Srbijom."Iza njih je bila noć u šumi, na februarskom minusu. Kasnije će ispričati da su jedva umirili decu, da je jedna žena zbog promrzlina docnije završila u bolnici. Prema belešci bugarske policije, grupu od 25 migranata su priveli u 8.25 ujutru. Bio je 4. februar 2017. godine", navodi Dojče vele.DW dodaje da je sedamnaestoro migranata, o kojima postoji dokumentacija, provelo prethodni dan u Srbiji koji je "počeo hapšenjem, nastavio se sudskim oslobadjanjem, a završio ilegalnim proterivanjem".To je sada, gotovo četiri godine kasnije, potvrdio Ustavni sud u Beogradu."To je prva takva presuda u Srbiji. Nagadjanja o brutalnom ophodjenju policije i vojske prema izbeglicama godinama završavaju slično: borci za ljudska prava tvrde da se ljudi protivzakonito proteruju, a država to demantuje", istakao je Dojče vele.Dodaje se da je najviši sud prihvatio dokaze ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dojče vele: Ustavni sud u Beogradu potvrdio da su migranti proterivani iz Srbije

Izvor: Danas, 21.Jan.2021

Ustavni sud u Beogradu potvrdio je prvi put da su srpski organi reda ilegalno proterivali migrante iz Srbije, pokazuje odluka u koju je Dojče vele (DW) imao uvid.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.