Dogovorene antikrizne mere

Izvor: Glas javnosti, 17.Jun.2013, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorene antikrizne mere

BEOGRAD - Na sastanku vrha vladajuće koalicije, koji je u nedelju uveče trajao oko tri i po sata, dogovoreni su detalji antikriznih mera koji se tiču ušteda u budžetima ministarstava pojedinačno, uključujući nabavke, subvencije i investicije.

To je uslov da se zvanično krene u rebalans budžeta koji bi Vlada trebalo da usvoji do kraja nedelje.

Do tada se očekuje još usaglašavanja među ministarstvima.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rekao je juče, uoči sastanka, da se za nedelju ili dve može očekivati da rebalans budžeta bude u Skupštini Srbije.

Vučić je rekao i da štednji alternative nema i da, samim tim, merama vlade niko neće biti oštećen.

"Biće oštećena država ako ne štedi. Srbija ima ozbiljan problem u nedostatku privrednog rasta i fiskalnom deficitu i sada se radi na smanjenju rashodne strane budžeta, a da u narednom periodu mora da se podstakne privredna aktivnost", istakao je Vučić.

RTS

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.