Dogovoren datum sastanka Lavrova i Tilersona, kao i mesto gde će se održati

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2017, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoren datum sastanka Lavrova i Tilersona, kao i mesto gde će se održati

Njih dvojica su sve utanačili telefonskim razgovorom

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa državnim sekretarom SAD Reks Tilersonom o datumu njihovog narednog sastanka u maju - saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova. Dvojica diplomata su se složila da se sastanu na marginama ministarskog razgovora tokom Arktičkog samita 10-11.maja.

Foto: Profimedia

Telefonom je Lavrov razgovarao sa Tilersonom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o predstojećim razgovorima o Siriji u Astani, kao i o nekim pitanjima iz bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva inostranih poslova.

- Razgovaralo se o određenim pitanjima bilateralnih odnosa. Rasporedu predstojećih rusko-američkih kontakata, naročito o sastanku na marginama ministarskog razgovora Arktičkog saveta u Fairbanksu (SAD). Šefovi stranih službi su razmenili mišljenja o međunarodnim pregovorima o Siriji u Astani koji će se održati 3-4. maja - navodi se u saopštenju.

Foto: Reuters

Američki državni sekretar Reks Tilerson, i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov održali su bilateralne razgovore u Moskvi 12. aprila, kada su se bavili brojnim pitanjima o bilateralnim odnosima, uključujući i Siriju, ubrzo nakon iznenađujućeg američkog napada na sirijske vojne objekte koji su doveli do toga da Rusija obustavi dogovor o bezbednom korišćenju vazdušnog prostora nad Sirijom, sa Vašingtonom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.