Dogovor NIS-a i banatskih paora: Štete će biti nadoknađene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor NIS-a i banatskih paora: Štete će biti nadoknađene

KIKINDA -

Nafta industrija Srbije počela je sa isplatom štete meštanima Ruskog Sela, koja je nastala zbog istraživanja potencijalnih nalazišta nafte i gasa u tom delu Banata. Poljoprivrednici su zadovoljni, jer su se nakon protesta i teških pregovora izborili za pravičnu naknadu. Na osnovu oko hiljadu odštetnih zahteva biće isplaćeno više desetina miliona dinara.

Ruskoselci su nedavno traktorima blokirali Nisovu ekipu koja je vršila geofizička istraživanja u ataru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sela. Svesni da štete kod takvih aktivnosti mora biti, vele da su bili ljuti zbog njene razmere i činjenice da sa predstavnicima kompanije na terenu nisu mogli od aprila, kad su počeli radovi, da se dogovore o realnoj proceni i nadoknadi štete na zemljištu i usevima .

Uporni poljoprivrednici uspeli su da dozovu i predstavnike samog vrha kompanije, zamenika i savetnika generalnog direktora.

Kažu da se i prvi čovek Nisa Kiril Kravčenko zapitao gde je to Rusko Selo u kome su zapeli radovi. I postignut je kompromis kojim su svi zadovoljni. Umesto prvobitnih 10 dinara za kvadratni metar uništenog žita, paorima će biti isplaćeno bar dvostruko više.

U Ruskom Selu svesni su da će ako geofizička istraživanja u njihovom ataru budu uspešna to biti blagodet i za njihovo selo i za celu kikindsku opštinu.

A recept za to kako postići dogovor sa NIS-om preuzele su od Ruskog Sela i komšije iz Tobe, Novih Kozaraca i Nove Crnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.