Dogodine posao za 300 vatrogasaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine posao za 300 vatrogasaca

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu vatrogasnoj vežbi, kojom je predstavljena treća klasa od 57 novih vatrogasaca i najavio da će u 2019. godini biti primljeno 300 novih vatrogasaca.

Poručio je i da će biti nastavljeno opremanje vatrogasno - spasilačkih jedinica i da će u naredne dve godine biti isporučena nova vozila.

"Ove godine smo primili 155 novih vatrogasaca, sledeće godine procenjujemo da ćemo primiti oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 300, nakon raspisanih konkursa", rekao je Stefanović.

Vežba je održana na poligonu vatrogasne brigade u ulici Mije Kovačevića.

Novi vatrogasci su pred ministrom Stefanovićem izveli vežbu gašenja požara na krovu spašavanjem ljudi, zatim intervenciju u slučaju curenja amonijaka iz vozila, gašenje požara usled sudara dva automobila, kao i izvlačenje povređenih osoba iz ruševina.

"U novoj 2019/20. godini, vozila koja su već plaćena biće isporučena vatrogasno - spasilačkim jedinicama, 14 vozila već je stiglo, a ostala vozila će stizati sukcesivno. Kako se izrade, tako stižu", rekao je Stefanović.

Osnovnu obuku je uspešno završilo 57 polaznika koji su ostvarili najbolje rezultate u selekciji od ukupno 380 kandidata, prijavljenih na drugom konkursu za upis polaznika na osnovnu obuku.

Konkurs je raspisan za popunu 10 vatrogasno-spasilačkih jedinica na teritoriji Beograda.

"Mogli ste da vidite kako nova klasa vatrogasaca spasilaca, njih 57, izvodi vežbu nakon završene obuke kada su stupili u redove vatrogasaca spasilaca i time pojačali naše jedinice. Ovih 57 mladih ljudi demonstriralo je u nekoliko situacija šta je ono šta je svakodnevica vatrogasaca spasilaca".

Stefanović kaže da su oni dobili kvalitetnu obuku.

"Nadam se da će je što manje koristiti na terenu, ali je dobro da su spremni da zaštite živote građana Srbije, da zaštite našu zemlju ukoliko je to potrebno u slučaju požara, poplava, zemljotresa i bilo kojih drugih vanrednih situacija", rekao je ministar.

Kaže da će se MUP truditi da se tim hrabrim momcima i devojkama oduži tako što će za njih nabaviti novu opremu, kao i da su već dobijaju nove uniforme i nova vozila.

"Primanjem novih vatrogasaca pojačavamo kapacitete vatrogasno spasilačkih jedinica u celoj Srbiji, tamo gde je najpotrebnije. Trudićemo se da i kroz ljude i kroz povećanje plata, kupovinu stanova po beneficiranim uslovima, ulaganje u savremenu opremu, pokažemo da poštujemo i cenimo zalaganje u njihov rad", rekao je Stefanović.

Napomenuo je da vatrogasci u svakodnevnim aktivnostima rizikuju svoje živote.

"Svaka čast na tome što su dobro završili obuku i što spremni ulaze u vatrogasno spasilačke jedinice. U godinama koje slede moraće da dostignu slavu i sposobnost svojih kolega koji su tu da pomognu", kazao je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.