Dodik mora da prihvati BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik mora da prihvati BiH

SARAJEVO -

Bivši potpredsednik Socijaldemokratske partije (SDP) željko Komšić izjavio je da "Dodik mora prihvatiti BiH kao što i mi moramo prihvatiti RS, kao deo ove zemlje i na tim osnovama probati izaći iz stanja u kojem se BiH nalazi"

On je primetio da se za BIH kako u prošlosti, tako i sada stalno govori da 'polako umire' i 'nestaje', a, Bosna i Hercegovina stoji li stoji, postoji i postojaće, nikako ni da padne, niti da umre.

"Očigledno je da ova naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlja ima svoje istorijsko opravdanje, kulturološko, političko, takođe. Da je drugačije, davno bi već nestala", rekao je Komšić komentirišući najave o skorom kraju BiH.

Prema njegovoj oceni, "svi današnji protivnici ove zemlje sigurno nisu ni blizu jaki i moćni kao što su neki drugi bili" i "neće moći ništa učiniti ovoj zemlji".

"Istina, oduzimaju nam energiju i vreme, ne dopuštaju nam da se pokrenemo. Ima tu i konkretnih, krajnje pragmatičnih planova, ima i fašizma, kao i 'istorijske i kulturološke zlobe' usmerene prema BiH. Ali sve ovo je sigurno prolazno, rekao je Komšić.

Komšić smatra da je trenutno na sceni, jedna vrsta 'rata političkih korporacija' zvanih političke stranke za kontrolom i upravljanjem onim što je ostalo od materijalnih resursa ove zemlje, energetski sektor, telekomunikacije, odobreni a nepotrošeni krediti za izgradnju infrastrukture u BiH, dobrostojeće firme u kojima još ima državnog kapitala, javne nabavke koje se vrše državnim novcem.

Politički razlog krize u BiH jeste nezavršeno, neuređeno, pitanje jednakosti kako naroda, tako i pojedinaca, rekao je Komšić.

Govoreći o političkim razlozima krize u BiH, rekao je da ne treba sumnjati da bi Dodik voleo da realizuje plan o preustroju BiH kako države tri nacionalna entiteta.

Kao što smo skloni da se besmisleno trošimo oko ukidanja entiteta kroz ustavne promene, misleći pre svega tu na RS, tako se, kako je ocenio, i Milorad Dodik besmisleno troši na trojnoj podeli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.