Dodik: I ja, kao i Pens, pozivam na poštovanje Dejtona

Izvor: B92, 04.Avg.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: I ja, kao i Pens, pozivam na poštovanje Dejtona

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je povodom stalnih poziva Hrvatske da treba ugasiti Srpsku, da bi Zagreb najpre trebalo da ugasi ustaški natpis u Jasenovcu.

Dodao je da će RS postojati dok postoji volja naroda.

On je kazao da je iluzorno tražiti gašenje RS, jer je ona pokazala u nemogućim uslovima da može da egzistira i da preživi razne pretnje koje su joj godinama bile nametane.

“RS ne zavisi od zahteva ni Hrvata, ni drugih, već će postojati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok ima volje naroda“, naglašava Dodik i podvlači da Srpska postoji već 25 godina.

Istakao je da je međunarodna zajednica sve vreme, na različitim mestima, bila protiv srpske zajednice.

“Glumila je neutralnost, ali sve što je tražila bili su projekti centralizacije BiH. Čak i raspadom bivše Jugoslavije jedino logično je bilo da RS ne ostane u BiH, pa su nas naterali. Sada imamo Dejtonski sporazum, a oni nam pričaju da treba da ga poštujemo, a pre toga su ga razgradili visoki predstavnici“, objasnio je Dodik.

On je naglasio da RS traži poštovanje izvornog Dejtona, a ne "trening" koji vrše stranci u BiH.

“Čuli smo potpredsednika SAD Majka Pensa kako treba poštovati Dejton. I ja pozivam na poštovanje izvornog Dejtona“, zaključio je Dodik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.