Dodik: Ganić i Karadžić da odgovaraju pred sudom

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ganić i Karadžić da odgovaraju pred sudom

Govoreći o suđenje nekadašnjem predsedniku RS Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu, Dodik je rekao da se primećuje da o događajima u BiH učestvuju i neke nove činjenice.

Premijer RS je ocenio da se značajan deo ukupnih događaja u ratu BIH svodi na stereotip kako su samo Srbi krivi i kako su samo oni učestvovali u zločinima, sa čim se on ne slaže.

"Svako ko je učestvovao u zločinu ili političkoj podršci tom zločinu, kao što je to Ganić ili Karadžić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ili bilo ko drugi, treba da odgovara pred sudovima i tamo dokaže svoje učešće ili neučešće", rekao je Dodik.

Dodik je ocenio da niko ko je bio u rukovodstvu u toku rata sa bilo koje strane ne treba da se oseća sigurnim da njegovo učešće u zločinima nije nedokazivo.

Osvrnuvši se na najavu da bi Haris Silajdžić mogao da otputuje u London u posetu Ejupu Ganiću, premijer RS je to okarakterisao kao zloupotrebu funkcije.

"Ako Silajdžić koristi funkciju člana Predsedništva BiH kako bi se uplitao u punovažni sudski postupak, onda govori o političkoj poruci koja ovde nije dobrodošla. Na taj način se vrši pritsak na pravosuđe, pre svega Velike Britanije, a i same britanske vlade da odustane od onoga što je sasvim legitimno i legalno, a to je sudski progon svih onih koji su osumnjičeni za učešće u ratnim zločinima", rekao je Dodik i dodao:

"Ne verujem da postoji velika ljubav između Silajdžića i Ganića, mislim da Silajdžić tu više brani sebe za nekoliko meseci, da mu se ista sudbina ne bi desila, jer i on je čovek koji je imao značajnu ulogu u rukovođenju i političkoj pripremi rata."

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.