Dodeljene plakete učesnicima inicijative Budi i ti heroj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 12:40

Dodeljene plakete učesnicima inicijative "Budi i ti heroj"

U Palati Srbija danas su svečano dodeljene plakete i zahvalnice učesnicima inicijative "Budi i ti heroj", koji su svoja inovativna tehnološka rešenja stavili na raspolaganje državi u borbi protiv krize izazvane korona virusom.

Priznanja im je uručio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović koji je rekao da je svako od njih dao svoj doprinos i da se, ne samo kod nas već svuda u svetu, pokazalo da nove tehnologije i IT rešenja zajedno sa tehnologijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje se ostvaruju u medicini mogu dati najbolji rezultat.

"Siguran sam da će vreme pred nama tek pokazati sav značaj inovacionih tehnologija, digitalizacije i njihovog spoja sa medicinom", rekao je Popović.

Naveo je da je formirana radna grupa vodećih eksperata iz oblasti inovacija i inovacionih tehnologija koji su, dodao je, na dnevnom nivou ocenjivali pristigle predloge.

"Zahvaljujem članovima te grupe jer su uložili ogromno znanje i trud kako bi izabrali najbolje projekte", rekao je Popović.

U ime Vlade Srbije, zahvalio je i svima koji su dali predloge koji su, istakao je, izuzetno dobri.

"Mnoga od pristiglih rešenja su delimično implementirana, ali sigurno će u periodu od godinu do dve najveći deo ovih rešenja biti ponovo uzet u razmatranje i impelementiran u okviru institucija, pre svega zdravstvenih, Ministarstva unutrašnjih poslova...svih resora gde mogu da se koriste", rekao je Popović.

Istakao je da je Srbija bogata profesionalcima, a pre svega inženjerima i svima koji se bave inovacijama i novim tehnologijama, te dodao da nam to priznanje odaju i svi u svetu.

"Drago mi je što su mnogi od vas to pokazali i dokazali u ovom teškom trenutku. Pre nama su neka lepša vremena, ali ipak nas je ovo na neki način spojilo, sve nas, jer se možda nikada ne bismo upoznali, a sada imamo priliku da zajedno i sarađujemo", rekao je Popović i naglasio:

"Hvala za ogroman trud koji ste uložili i što ste želeli, svako na svoj način, u teškom trenutku da pomognete svojoj Srbiji. Pokazali ste patriotizam na delu u resorima koji su za budućnost, ne samo Srbije već celog sveta, verovatno najvažniji".

Digitalizacija, inovacije i nove tehnologije su, dodao je ministar, budućnost i u zdravstvu, i u privredi, i u svakom segmentu našeg društva.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodeljena priznanja IT herojima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović dodelio je plakete i zahvalnice predstavnicima inovacione zajednice koji su u okviru inicijative "Budi I Ti heroj" svoja inovativna rešenja stavili na raspolaganje državi za vreme krize izazvane pandemijom virusa Kovid-19..."Plakete i zahvalnice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.