Izvor: Medijski istraživački centar, 24.Okt.2011, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade NUNSa

Novinarske nagrade 'Dušan Bogavac' za etiku i hrabrost za 2011. godinu koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) dobili su novinari Dinko Gruhonjić i Ljubomir Živkov, odlučio je žiri .
Novinar Dinko Gruhonjić kao šef dopisništva agencije Beta u Novom Sadu, kao predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine i kao stručni saradnik na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu već godinama svojim predanim žurnalističkim angažmanom doslovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << živi novinarstvo. I to novinarstvo koje uvažava visoke standarde slobode medija i novinarskog kodeksa. Takođe, u javnoj komunikaciji Dinko Gruhonjić hrabro promoviše demokratske i antifašističke stavove.
Novinar Ljubomir Živkov svojim kolumnama u magazinu 'Vreme', 'Blicu', kao i britkim komentarima u 'Peščaniku' lucidno i satirično ispisuje hroniku (ne)vremena, ili kako bi on rekao 'saborne propasti', ne posustajući pred sve nasrtljivijom tabloidizacijom i kretenizacijom medija.
Ove godine u užem izboru za nagradu 'Dušan Bogavac' bili su i novinar Dragoljub Petrović, kolumnista Svetislav Basara i karikaturista Marko Somborac.
Žiri i ove godine želi posebno da istakne hrabro i etično delovanje Verice Barać, predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, Rodoljuba Šabića, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, i Saše Jankovića, Zaštitnika prava građana. Njih troje, već godinama, principijelno se bore za slobodno i prosperitetno društvo i pravnu državu, u skladu sa novinarskim stremljenjima dosadašnjih dobitnika nagrade 'Dušan Bogavac'.
Žiri je radio u sastavu Pavel Domonji, Teofil Pančić, Svetozar Raković, Filip Mladenović i Branka Bogavac.
 

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada za etiku i hrabrost Gruhonjiću i Živkovu

Izvor: Blic, 24.Okt.2011

BEOGRAD - Novinska nagrada "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2011. godinu pripala je novinaru nedeljnika "Vreme" Ljubomiru Živkovu i šefu dopisništva agencije "Beta" u Novom Sadu Dinku Gruhonjiću, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Ljubomir Živkov..Žiri se, kako...

Nastavak na Blic...

Nagrade Živkovu i Gluhonjiću

Izvor: RTS, 24.Okt.2011

Dodeljena novinska nagrada "Dušan Bogavac" za 2011. godinu. Dobitnici priznanja za etiku i hrabrost novinari "Vremena" Ljubomir Živkov i "Bete" Dinko Gruhonjić. ..Novinska nagrada "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2011. godinu pripala je novinaru nedeljnika Vreme Ljubomiru Živkovu i šefu dopisništva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.