Dodeljene nagrade Dragiša Kašiković

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade "Dragiša Kašiković"

Nagrada "Dragiša Kašiković" Izdavačke kuće Srpska reč, koja se ove godine dodeljuje po dvadeset treći put, pripala je za novinarstvo Milovanu Jovanoviću iz Beograda, novinaru "Njuzvika" Srbija za uporno i hrabro traganje za činjenicama i komentatorski rad u štampanim i elektronskim medijima.

Priznanje za publicistiku ravnopravno je dodeljeno istoričarima Aleksandru Dinčiću iz Niša Nemanji Staroviću iz Novog Sada.

Dinčić je više godina posvećeno radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na otkrivanju istorijske istine, posebno o Drugom svetskom ratu i antifašističkoj borbi Ravnogorskog pokreta. Starović je nagradu dobio za knjigu "Bliski istok" zbirku eseja u kojima su na naučan, ali i popularan način izloženi istorija i sadašnjost prostrane regije Bliskog istoka.

Prizanje za aforistiku otišlo je u ruke Save Martinovića iz Beograda za knjige aforizama u kojima je iskazao vrhunsko književno umeće i tematsku i stilsku raznovrsnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.