Dodeljene nagrade Desimir Tošić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade "Desimir Tošić"

BEOGRAD - Autorke knjige "Proces KP 5/03 - ubistvo Zorana Đinđića" Aleksandra Petrović i Dorotea Čarnić dobitnice su nagrade "Desimir Tošić" za najbolju publicističku knjigu u 2008. godini, odlučio je žiri Službenog glasnika".

Nagrada "Desimir Tošić" dodeljuje se u dve kategorije - za najbolju knjigu u oblasti publicistike objavljenu u 2008. godini, kao i za najbolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova koji su objavljeni tokom 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine u štampanim ili elektronskim medijima.

"Službeni glasnik" je saopštio da je žiri u sastavu Mladen Lazić, Dušan Pavlović i Dragoljub Žarković, jednoglasno odlučio da preporuči tom preduzeću da štampa knjigu odabranih stripova Saše Rakezića Zografa, jer je njegov rad ocenjen kao najuspešniji serijal objavljen u štampanim i elektronskim medijima.

Nagrada "Desimir Tošić" dobitnicima će biti uručena na svečanosti u Biblioteci Beograda sutra, na dan rođenja Tošića, u 17 časova.

Izdavač "Službeni glasnik" odlučio je u julu prošle godine da ustanovi nagradu "Desimir Tošić", radi podržavanja stvaralaštva u oblasti publicistike.

"Izborom imena Desimira Tošića, želeli smo da očuvamo sećanje na jednog od najznačajnijih nezavisnih srpskih intelektualaca, čije delo oslikava društvene i političke promene u Srbiji dvadesetog veka.

Cilj nagrade je afirmacija osnovnih humanističkih i demokratskih principa za koje se svojim radom zalagao Tošić, a koji su u osnovi svakog istinskog stvaralaštva", istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.