Dodeljene diplome stažistima u republičkom parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2010, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene diplome stažistima u republičkom parlamentu

BEOGRAD - Sekretar republičkog parlamenta Veljko Odalović uručio je danas diplome stažistima koji su studentsku praksu u prethodnih devet meseci pohađali u Skupštini Srbije i tom prilikom im poručio da su u najvišem zakonodavnom telu stekli znanja koja će sa punim kapacitetom moći da primenjuju u svojoj budućoj karijeri.

Odalović je napomenuo da je 12 stažista-studenata fakulteta društvenih nauka imalo "sreću, a možda i dodatni teret" da praksu u republičkom parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pohađaju u godini u kojoj je doneto 265 zakona I 65 odluka, te da će stečena znanja sigurno moći da primene i u budućem radu. On im je poručio da su im vrata najvišeg zakonodavnog tela u zemlji otvorena .

"U proteklih devet meseci ste bili deo nas i na poseban način oplemenili naš rad, a nadam se da smo i vama pomogli da shvatite specifičnosti rada parlamenta", kazao je Odalović I precizirao da je polovina stažista praksu provela u poslaničkim klubovima, a ostali u skupštinskim radnim telima.

Predsednik Zakonodavnog odbora Vlatko Ratković poručio je stažistima da je vreme provedeno u parlamentu bilo "privilegija I izazov" I izrazio uverenje da će iskustva koja su stekli primeniti u svojim profesijama.

Program studentske prakse obuhvata upoznavanje studenata završnih godina sa načinom rada parlamenta i zakonodavnim procesima, a uspešno se sprovodi već sedam godina. U Skupštini Srbije je na praksi do sada bilo više od 100 stažista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.