Dodeljene diplome maturantima ITHS-a: Treća generacija uspešno je završila najsavremeniju srednju IT školu u Srbiji (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2017, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene diplome maturantima ITHS-a: Treća generacija uspešno je završila najsavremeniju srednju IT školu u Srbiji (FOTO)

Foto: Telegraf.rs

U prostorijama Srednje škole za informacione tehnologije ITHS danas je održana svečana dodela diploma trećoj generaciji učenika koji su najsavremeniju srednju školu u Srbiji upisali 2013. godine. Ovo je ujedno i prva generacija koja je privela kraju svoje četvorogodišnje školovanje na oglednom smeru elektrotehničar informacionih tehnologija.

Maturantima su na svečanosti pored diploma uručene i zahvalnice, kao i posebne nagrade najboljim učenicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Foto: Telegraf.rs

- Izuzetno smo zadovoljni nivoom znanja koje su naši maturanti pokazali na maturskom ispitu. Ono što izdvaja ITHS od ostalih srednjih škola u Srbiji su dve ozbiljne kompanije - Comtrade i Link Group. Comtrade se bavi hardverom i softverom ,a Link Group obrazovanjem. One godinama udružuju svoje snage. Prvo su formirale Visoku strukovnu školu za informacione tehnologije ITS, a potom i srednju školu. Sva njihova znanja i iskustva, svi ti stručni ljudi su se ovde skupili, formiran je jedan vrlo kvalitetan tim i on predano radi na tome da se znanja iz oblasti informacionih tehnologija prenose mladima - izjavio je za Telegraf direktor ITHS-a, prof. dr Bojan Ristić.

Foto: Telegraf.rs

Za sve male maturante koji još uvek ne znaju koju bi srednju školu upisali, direktor ITHS-a kaže sledeće: "Oni koji streme ka informacionim tehnologijama svakako mogu kod nas da dođu, da sa njima porazgovaramo, uradimo naše testove znanja i informacionih tehnologija, i da damo preporuku. Ako je naša preporuka pozitivna, onda mislim da treba da budu đaci ITHS-a".

Foto: Telegraf.rs

Učenici koji su sve četiri godine školovanje na ITHS-u završili sa uspehom 5,00 dobili su Vukovu diplomu, a ove godine ta čast pripala je sledećim đacima: Sanji Golubović, Andrijani Marković, Luki Brajoviću, Nadici Žarkić, Anastasiji Stojanov, Vanji Janković, Bojani Jovanović i Aleksi Miloševiću. Svi vukovci su na poklon dobili Tesla pametne telefone.

Foto: Telegraf.rs

Priznanje "Đak generacije" pripalo je učenici Nadici Žarkić koja je učestvovala u svim vannastavnim aktivnostima, pozorišnjim predstavama "Lajanje na zvezde" i "Kosa", proslavama školske slave, debatnom takmičenju u Skupštini Republike Srbije, humanitarnim akcijama, odbojkaškim takmičenjima, radionicama novinarstva, karijernog vođenja, programiranja.

- ITHS ću pamtiti po odličnim profesorima i dobrim odnosom koji smo svi imali sa njima. Takođe, pamtiću po drugarima i generalno čitavoj školi i načinu na koji smo funkcionisali jer smo zaista dosta znanja stekli, a pored toga je bilo zabavno i nije bilo teško - izjavila je Nadica Žarkić.

Foto: Telegraf.rs

Nadica je takođe predstavljala školu na Lego festivalu, sajmovima obrazovanja u mnogim osnovnim školama, matematičkim takmičenjima “Misliša” i “Kengur bez granica”. Pomagala je svim učenicima odeljenja u ostvarivanju boljih rezultata, podizala je kvalitet odeljenja, imala pošten i drugarski odnos prema svim profesorima.

Učeniku generacije, Visoka strukovna škola za informacione tehnologije – ITS dodelila je stipendiju za nastavak školovanja.

Foto: Telegraf.rs

- Školovanje ću nastaviti na ITS-u. Škola mi je kao đaku generacije dala stipendiju, što mi je veoma drago zato što sam želela da nastavim školovanje u ovakvom okruženju - dodala je Nadica i istakla da bi školovanje na ITHS-u ocenila čistom desetkom.

Nakon uručenja diploma, za sve prisutne goste upriličen je vatromet uz tradicionalno bacanje maturskih kapa.

Foto: Telegraf.rs

Podsetimo, Srednja škola za informacione tehnologije ITHS radi po nastavnom planu i programu akreditovanom od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Osnovana je od strane kompanije Link Group i Comtade.

- Link Group i Comtrade intenzivno sarađuju šest godina. Sada imamo tri škole - ITS, ITHS i Akademiju lepih umetnosti i multimedija ALUM. Trenutno pokušavamo da umetnost ukombinujemo sa tehnologijom i da je podignemo na viši nivo. Planovi su da prvo reimenujemo Akademiju lepih umetnosti i multimedija u Fakultet savremenih umetnosti, ali akreditacijom doktorskih i master studija dizajna stvaramo uslove i za formiranje Univerziteta savremenih umetnosti. ITHS od ostalih škola izdvaja suštinska posvećenost deci. Strukovna je škola koja treba da izgradi veštine koje treba da budu upotrebljive, ili za nastavak studija ili za rad u struci. To je suštinska razlika. Mi se za razliku od drugih, koji se bave održavanjem časova, bavimo obrazovanjem, a to znači sveobuhvatnu uslugu. To znači da sem održavanja nastave po kurikulumu koji je zvaničan, imamo niz projekata, razvoja veština, kurseva i mislim da to pravi jedan odličan paket da učenici na tržištu rada mogu da startuju kako treba - izjavio je direktor kompanije Link Group i jedan od osnivača ITHS-a, prof. dr Valentin Kuleto.

Foto: Telegraf.rs

- Ne treba birati školu po tržišnoj ekskluzivnosti, već po sebi, jer treba osećati strast prema onome što ćete raditi u životu. Bez te strasti sve postaje prosečno i neće ništa uspeti. Koja god škola da je u pitanju, a jedna od njih može da bude ITHS, je dobar izbor. Deca u tom periodu treba da pre svega odrastu u dobre ljude, a onda će kompetencije doći same po sebi - dodao je prof. dr Valentin Kuleto.

Foto: Telegraf.rs

Školski kompleks ITHS-a nalazi se u moderno opremljenom IT Tehnološkom centru kompanije Comtrade na Novom Beogradu. U školi su tableti, aplikacije i elektronske interaktivne table obavezna nastavna sredstva, dok su prezentacije pomoću projektora, korišćenje računara u učionici, online komunikacija sa profesorima, prosleđivanje materijala putem elektronske pošte redovne nastavne aktivnosti. Na raspolaganju su i tereni za fudbal, košarku i odbojku, atletska staza.

Foto: Telegraf.rs

Nakon četvorogodišnjeg školovanja, učenici ITHS-a stiču moderno obrazovanje, koje omogućava zaposlenje odmah po završetku škole, ali i direktnu prohodnost na sve tehničke i prirodno-matematičke fakultete u Srbiji i inostranstvu.

Više o ITHS-u možete saznati na zvaničnom sajtu www.iths.edu.rs.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ITS poklanja stipendije najboljim srednjoškolcima

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2017, 11:55

Foto: Link Group..Već smo navikli da nam iz Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS stižu samo dobre vesti, a evo i najnovije: Zbog ogromnog interesovanja za ITS stipendije koje najuspešnijim srednjoškolcima u Srbiji pružaju šansu da upišu najtraženije IT studije,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.