Dodeljena nagrada “Najbeograđanin”

Izvor: RTS, 01.Apr.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljena nagrada “Najbeograđanin”

Doktorka Milena Jauković dobila je nagradu “Najbeograđanin”, koju dodeljuje Studio B, za doprinos u prikupljanju donacija za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije. Njenim zalaganjem Urgentni centar je dobio donacije od skoro četiri miliona evra.

Nagrada "Najbeograđanin", dodeljena je u palati "Beograd" hirurgu Mileni Jauković za doprinos u prikupljanju donacija za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Zahvaljujući njenom požrtvovanom radu Urgentni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u poslednjih šest godina dobio donacije od skoro četiri miliona evra. Ovim sredstvima zamenjeni su prozori i vrata na pojedinim odeljenjima, zatim kupljen nameštaj, televizori, klima uređaji, posteljine, dušeci, okrečeni zidovi toplim bojama, obnovljeni podovi.

"Nisam mogla više da gledam koliko je Urgentni centar zapušten. To je bila ostavljena bolnica u koju se dovode, najčešće donose, najteže pacijenti. U Urgentnom centru dnevno se primi 60 pacijenata i obavi između 800 do 1.000 pregleda", rekla je Tanjugu Jauković, nakon što joj je uručena nagrada u palati "Beograd".

Jauković kaže da je krenula u prikupljanje donacija kada je videla da nema angažovanja države i da su na početku bile uključene velike kompanije, ali je danas sve više malih i srednjih preduzeća iz svih krajeva Srbije, koji shvataju važnost Urgentnog centra. Ona je dodala da posao nije završen, jer je reč o dinamičnoj ustanovi, tako da nameštaj i oprema moraju da se obnavljaju.

"Najbeograđanin" je nagrada koju tradicionalno, na svoj rođendan 1. aprila, dodeljuje Studio B pojedincima ili timovima ljudi koji su u protekloj godini unapredili život u Beogradu. Nagradu "Najbeograđanin" su ranije dobili portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura, vozač GSP-a Borislav Đurović, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić, učenici Matematičke gimnazije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.