Dodeljena nagrada Momčilo Tešić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljena nagrada "Momčilo Tešić"

Književna nagrada "Momčilo Tešić" za sezonu 2016/2017. pripala je Vesni Vidojević Gajović za roman "Zec iz šešira" (Laguna, Beograd, 2016) i Miroslavu Kokošaru za knjigu pesama "Meni je mene žao" (Panonske niti, Kruščić, 2016), saopštilo je  Udruženje književnika Srbije.

Po uvodu u književna ostvarenja u oblasti beletristike za decu u prethodne dve godine, žiri u sastavu Gordana Maletić (predsednik), Milijan Despotović i Branko Stevanović, doneo je jednoglasnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluku o laureatima za sezonu 2016/2017.

Nagradu "Momčilo Tešić" dodeljuju "Književne novine" i List za dečju književnost "Momčilo".

To priznanje se dodeljuje domaćim autorima knjiga za decu koje znatno doprinose raznolikosti ovog segmenta književnog stvaralaštva, a u kojima je "primetan trag retorike Momčilovih junaka, čija neposrednost, uz nesputanu maštovitost i duhovitost, spaja savremene pisce sa književnim nasleđem i mladim čitaocima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nagrada "Momčilo Tešić" dodeljena Vesni Vidojević-Gajović

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2018

Priznanje u pravim rukama...Književna nagrada "Momčilo Tešić" za sezonu 2016/2017. pripala je Vesni Vidojević Gajović za roman "Zec iz šešira" (Laguna, Beograd, 2016) i Miroslavu Kokošaru za knjigu pesama "Meni je mene žao" (Panonske niti, Kruščić, 2016), saopštilo je Udruženje književnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.