Dobrotvorna organizacija Brižit Bardo spasila ruske medvede alkoholičare

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrotvorna organizacija Brižit Bardo spasila ruske medvede alkoholičare

U kavezu iza jednog restorana u Sočiju već 20 godina žive dva medveda. Zahvaljujući dobrotvornoj organizaciji Brižit Bardo za očuvanje prava životinja, ova dva medva će dobiti novi dom i biće izvađeni iz prljavih kaveza prepunih otpadaka.

Ovi  medvedi su tokom vremena postali alkoholičari, jer je vlasnik dozvoljavao gostima da im kupuju pivo, a baš zbog toga su ruski zoo vrtovi odbili da ih prime. Naime, medvedi koji imaju problema sa alkoholom su jako agresivni i još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teže im je nego ljudima da se odviknu.

Organizacija Brižit Bardo našla je novi dom za ova dva medveda u zoo vrtu u Rumuniji, u koji se već godinama smeštaju životinje koje su pretrpele maltretiranje.

Vlasnik restorana, Dženik Uzarošvili, odbio je da prizna da je surovo davati medvedima alkohol i rekao da je pivo dobro za medvede zbog hladne klime u Sočiju.

Osim što su medvedima davali alkohol, gosti su i povremeno obasjavali reflektorima u oči i smejali se njihovoj reakciji. Zbog ovoga, jedan od medveda je oslepeo.

Ipak, organizacije Brižit Bardotvrde da pre svega čekaju da nadležni u Rusiji, konfiskuju medvede, jer je već izdat sudski nalog. Tek onda moći će da transportuju životinje u njihov novi dom u Rumuniji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.