Dobrota olakšava teške muke

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrota olakšava teške muke

Donacija od 3.000 AUD koju je Veljko A. iz Sidneja uputio za deset štićenika Humanitarnog mosta (po 300 dolara), nastavlja da putuje u ruke nevoljnika. Na red su došli devetnaestomesečni Marko Obrenić iz Čačka, i šesnaestogodišnji Milan Rabrenović iz Priličkog Kiseljaka. Obojica biju svoje bitke za život, a radost zbog dara iz daleke Australije u obe porodice je velika.

Dragan Obrenić, samohrani otac koji na svojim plećima nosi sve muke koje su zadesile njegovog mališana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zamolio nas je da prenesemo reči zahvalnosti humanom Veljku.

- Ovakva pomoć za mene je dragocena, i beskrajno sam zahvalan tom divnom gospodinu. Mnogo mi znači, pogotovo u ovom trenutku kada je Marko u Specijalnoj bolnici za razvoj neurologije u Beogradu, pa ja svakog drugog dana moram da putujem iz Čačka kako bih bio uz njega. Ni sam ne znam kako uspevam, to je ogroman trošak za mene. Moram da kupim pelene, sve što je za njega potrebno, da platim put svakog drugog dana. Ovih 300 dolara je stiglo u pravi čas. Hvala do neba, neka vam Bog podari zdravlje i sreću - rekao je Dragan.

Marko je prevremeno rođen, zbog čega je šest meseci proveo u inkubatoru. To je ostavilo velike posledice po njegovo zdravlje. Pored problema sa očima, zbog čega je već imao dve operacije, a očekuju ga i nove, ovaj mali borac još uvek nije prohodao.

- Eto, poslednji nalazi kažu da sada postoji i ozbiljan probem sa njegovim mentalnim razvojem, jer još ne govori i ne reaguje na stimulanse kao deca njegovog uzrasta. To je za mene strašno teška vest - rekao je Dragan.

Pored svega, odmah po rođenju, Marka je napustila majka, zbog čega je Dragan prinuđen da sam brine o bolesnom detetu. Dečaku je potrebna konstantna briga, pa Dragan ne može da radi, što stvara dodatnu muku za ovog hrabrog oca.

I u porodicu Rabrenović donacija iz Australije donela je malo olakšanje. Milanova mama Danijela ističe da je sva pažnja usmerena na to da njen sin ode na drugu terapiju matičnim ćelijama u Beč.

- Mnogo hvala na ovom daru. Mnogo nam znači. Mnogo je lepo znati da postoje ljudi koji razumeju sa kakvom brigom živimo, i trude se da Milanu olakšaju život koliko je u njihovoj moći. Šaljemo puno pozdrava u Australiju. Sav novac koji dobijemo čuvamo za lečenje u Beču, pa će tako biti i sada - rekla nam je Danijela.

Milan je rođen s autizmom. Podsećanja radi, zahvaljujući jednom plemenitom preduzetniku i njegovim prijateljima iz Ivanjice, Rabrenovići su uspeli Milana da odvedu na lečenje u Beč. Zahvaljujući tome, Milan je počeo bolje da jede, spava i mnogo je smireniji. Kako ističu njegovi roditelji, postao je svesniji, komunikativniji, a i govor mu je razgovetniji. Druga terapija bi donela još poboljšanja, pa se Rabrenovići nadaju da će uspeti da odu i na drugu terapiju.

Mladi Milan Rabrenović je, u međuvremenu, krenuo u specijalnu školu u Užicu, do koje njegovi roditelji dnevno moraju da prevale čak 120 kilometara u oba smera.

- Naš Milan je krenuo opet u školu, kao i mlađi sin, što ponovo donosi još jedan teret za naš i ovako skroman budžet, jer moramo da putujemo svakodnevno više od stotinu kilometara. Živimo samo od plate supruga Ivana sa još jednim sinom, pošto na mene pada sva Milanova nega. Naš krug bolesti i nemoći traje duže od deceniju i sada se prvi put ukazala šansa da našem sinu zaista i bude bolje, zato verujemo da će humanost spasti našeg sina - iskreno će Rabrenovići.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.