Dobrodošli u zemlju mučenja Plakati protiv Hrvatske postavljeni uz granicu sa BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobrodošli u zemlju mučenja" Plakati protiv Hrvatske postavljeni uz granicu sa BiH

Istina migranata jača od izlizanih turističkih slogana

Hrvatska inicijativa za podršku izbeglicama "Dobrodošli!" saopštila je da su nedaleko od granice sa BiH postavili plakate sa natpisom koji kritikuje Hrvatsku.

Na plakatima piše "Dobrodošli u Hrvatsku" - "Hrvatska puna mučenja" na engleskom jeziku.

Plakati su postavljeni nakon što je Evropska komisija objavila da Hrvatska ispunjava uslove za ulazak u šengenski prostor iako je prema rečima predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Inicijative u toj zemlji "normalizovano i institucionalizovano nasilje".

Cilj plakata je, kako kažu, da se poruči da je istina migranata koji su svakodnevno izloženi policijskoj represiji snažnija i glasnija od pendreka, rotacionih svetala i ćelija i da ljudi koji svakodnevno trpe udarce, uvrede i psovke govore verodostojnije o Hrvatskoj "od izlizanih turističkih slogana".

Uz granicu s BiH postavljeni jumbo plakati "Dobrodošli u Hrvatsku" - "Hrvatska puna mučenja" https://t.co/RezxcFUhQy

— Etleboro Org (@etleboroorg) October 28, 2019

- Govore o represiji koja ne poznaje granice, o nasilju koje se preliva i na nas druge, o nasilju koje napada žene i devojčice, zastrašuje transrodne i kvir osobe, vređa lezbejke i gejeve, mrzi Srbe i Rome, izgladnjuje radnice i radnike, mrvi siromašne i bezdomne, proganja aktiviste i novinare, mlati antifašiste i slobodare - piše u saopštenju inicijative "Dobrodošli!".

Koštala je 450 MILIONA DOLARA i bila najskuplji projekat SFRJ, a danas je u OČAJNOM STANJU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.