Dobro je spavati nag

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro je spavati nag

Istraživači su dokazali da spavanje bez pidžame ima mnogobrojne prednosti po ljudsko zdravlje, uključujući i pomoć u skidanju kilograma. Hlađenje tela u snu ubrzava metabolizam

Znamo da je kvalitetan san izuzetno važan za celokupno stanje organizma, a naučnici sa Univerziteta u Amsterdamu otkrili su da niža temperatura tela obezbeđuje dubok san i smanjuje mogućnost buđenja tokom noći. Najbolji i najjednostavniji način da to postignemo je da spavamo potpuno goli. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Istraživači su dokazali da spavanje bez pidžame ima mnogobrojne prednosti po ljudsko zdravlje, uključujući i pomoć u skidanju kilograma. Studija američkog Nacionalnog instituta za zdravlje ustanovila je da hlađenje tela u snu ubrzava metabolizam jer naš organizam tada stvara više masnoća kako bismo se ugrejali.

Takve masnoće proizvode toplotu sagorevanjem kalorija. Spavanje bez odeće poboljšava cirkulaciju krvi, što je dobro za srce i mišiće, ali čini i da se bolje osećamo u sopstvenoj koži. Jer ako volimo svoje telo, to će nam povećavti i samopouzdanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.