Dobre vesti za stanare iz urušene zgrade na Vračaru: Grad obezbedio novac, za svakoga sledi pomoć - poznat i iznos

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 08:43

Dobre vesti za stanare iz urušene zgrade na Vračaru: Grad obezbedio novac, za svakoga sledi pomoć - poznat i iznos

Stanari iz Vidovdanske će dobiti sledeće nedelje novčanu pomoć

Upućen je predlog za hitnu izmenu tri člana Zakona o planiranju i izgradnji, kako bi se obezbedila zaštita života i imovine građana

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je juče da će pet porodica koje su izgubile stanove prilikom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici, a koje su živele u njima, dobiti sledeće sedmice novčanu pomoć u iznosu od po 304.596 dinara.

Ta odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je doneta juče, na predlog Štaba za vanredne situacije, rekao je Vesić za Tanjug. On je naveo da očekuje da će za oko dve nedelje potpisati ugovor s građanima koji su izgubili krov nad glavom prilikom rušenja zgrade, i da će nakon toga Direkcija za građevinsko zemljište početi sa izgradnjom njihovih stanova. Dok se to ne dogodi, kako kaže, četiri porodice koje nemaju smeštaj moći će privremeno da borave u gradskim stanovima.

- Kao država i društvo uradili smo apsolutno sve da pomognemo našim sugrađanima i oni su zadovoljni, jer smo pokazali da možemo da budemo solidarni i da stanemo iza njih, posebno kad im se desi nešto za šta nisu krivi - rekao je Vesić.

On je prethodno saopštio da je, u ime Skupštine Beograda, uputio predlog za hitnu izmenu tri člana Zakona o planiranju i izgradnji, kako bi se obezbedila sigurnost građana, odnosno zaštita njihovog života i imovine. Cilj je, kako je rekao, da se preduprede slične ili iste situacije kakve su se dogodile 2008. godine, kad je srušena zgrada u Dubljanskoj ulici, kao i pre nekoliko nedelja, kad je srušena zgrada u Vidovdanskoj ulici.

- Više niko neće moći da počne da gradi dok ne obezbedi osiguranje za sve susedne objekte. Ukoliko se desi bilo kakva šteta na objektima pored gradilišta, vlasnici tih objekata je naplaćuju iz polise osiguranja - rekao je Vesić za Studio B.

Vesić je dodao da je izmenama koje Grad Beograd predlaže predviđeno da je svako ko gradi dužan da građevinski otpad predaje ovlašćenim operaterima na deponijama koje su za to određene.

- Pojedini investitori sada su u sprezi s firmama koje su pravile divlje i nelegalne deponije - rekao je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.