Dobre vesti za Ruse, ako Ukrajinci krenu... Kadirov objasnio

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 15:31

Dobre vesti za Ruse, ako Ukrajinci krenu... Kadirov objasnio

Ukrajinskoj vojsci je za potrebe kontraofanzive potrebno izuzetno mnogo ljudstva zbog čega bi imala izuzetno velike gubitke kada je reč o živoj sili.

To je izjavio čečenski lider Ramzan Kadirov i dodao da bi to išlo naruku Rusiji.

Istovremeno, kako je rekao, položaji ruskih snaga su veoma dobri i čvrsti, taktika je već uigrana, a mogući manevri ukrajinskih snaga dobro su poznati.

"A kao šlag na tortu biće svi ti uzorci strane opreme i vojne tehnike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ogroman broj zatvorenika koji će poslužiti kasnije kao kuvari i električari", kazao je on.

Prethodno je savetnik vršioca dužnosti Donjecke Narodne Rpublike Jan Gagin rekao da je Ukrajina za potrebe kontraofanzive već formirala neophodne jedinice koje su sastavljene od vojnika koji su obuku prošli u evropskim zemljama.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.