Dobre vesti, biće sunčano i 16 stepeni

Izvor: Mondo, 08.Mar.2016, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobre vesti, biće sunčano i 16 stepeni

Meteorolozi su nam spremili zaista dobre vesti - u delimično poplavljenoj Srbiji će danas biti pretežno sunčano vreme. Od jutros nema padavina, a veće kiše očekuje se u petak.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Uz sunce i slab do umeren vetar, temperatura će dobaciti do 16 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na istoku će ujutro još ponegde biti oblačno sa slabom kišom, dok se tokom dana očekuje postepeno razvedravanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, a najviša dnevna od 13 do 16 stepeni.

U Beogradu će ujutro biti umereno oblačno, a tokom dana pretežno sunčano vreme. Duvaće slab vetar.

Jutarnja temperatura biće oko šest, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje u kom se navodi da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji danas i sutra prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava.

Na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će do 09. marta biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava. Na Drini i Limu, kao i na banatskim vodotocima vodostaji će do 09. marta biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.