Dobra video karta iza Asusa

Izvor: Blic, 11.Avg.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra video karta iza Asusa

Ubrzo nakon lansiranja GTX465 grafičkih kartica NVIDIA je shvatala da joj potrebno bar još jedno rešenje u srednjoj klasi kako bi mogla ozbiljnije da nastupi na tržištu, tj. da kupcima omogući širi izbor proizvoda.

Logičan sled događaja bio je lansiranje GTX460 grafičkih kartica, koje su se pre par dana pojavile i na domaćem tržištu. ASUS kao strateški partner NVIDIA, prvi je predstavio svoju viziju GTX460 kartice, sa blagim izmenama u poređenju sa referentnim modelom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Predstavljamo vam ASUS ENGTX460.

Karticom dominira veliki tihi rashladni sistem. Ima ventilator na sebi, koji se okreće na malom broju obrtaja, čime je stepen buke sveden je na minimum. U realnom radu kartica je tek nešto sporija od GTX465 modela, ali se zato bolje klokuje (čak do 30 % u odnosu na referentne vrednosti). Zaključak bi mogao da glasi - ASUS ENGTX460 je kartica za umereno zahtevne igrače, ali i grafičare, kao i sve korisnike koji rade sa multimedijalnim sadržajima. Cena joj je prihvatljiva i ukoliko u dogledno vreme bude još za nijansu korigovana na niže, nije isključeno da postane BestBuy na tržištu.

ZA: odnos cene i performansi, nisko zagrevanje

PROTIV: siromašno pakovanje kartice

Cena: oko 218 evra

Karakteristike

BUS standardPCI Express 2.0

Video memorije GDDR5 768MB, GDDR5 1GB

Engine takt700 MHz

Shader takt1400 MHz

Memorijski takt3680 MHz ( 920 MHz DDR5 )

RAMDAC400MHz

Memorijski interfejs192-bit

D-Sub maksimalna rezolucija2048 x 1536 piksela

DVI maksimalna rezolucija2560 x 1600 piksela

D-Sub izlazi1 x

DVI izlazi2 x

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dobra video karta iza Asusa

Izvor: S media, 11.Avg.2010

Ubrzo nakon lansiranja GTX465 grafičkih kartica NVIDIA je shvatala da joj potrebno bar još jedno rešenje u srednjoj klasi kako bi mogla ozbiljnije da nastupi na tržištu, tj. da kupcima omogući širi izbor proizvoda...Logičan sled događaja bio je lansiranje GTX460 grafičkih kartica, koje su se...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.