Dobili su odgovor: Napustite zemlju u roku od 48 sati

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 16:43

Dobili su odgovor: "Napustite zemlju u roku od 48 sati"

Nemačke vlasti danas su naredile ambasadorki Čada da napusti tu zemlju u roku od 48 sati, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke.

"Kao odgovor na neosnovano proterivanje našeg ambasadora u Čadu, danas smo pozvali ambasadorku Čada u Berlinu Marijam Ali Musa da napusti Nemačku u roku od 48 sati. Žao nam je što je došlo do ovoga", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Dva izvora agencije prethodno su rekla da je ambasador Nemačke u Čadu Gordon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krike proteran iz zemlje zbog njegovih komentara o političkoj situaciji u Čadu.

"Ambasador Krike je obavljao svoju dužnost u Ndžameni na primeran način i radio je na zaštiti ljudskih prava i brzom uspostavljanju civilne vlade u Čadu", navelo je nemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DIPLOMATSKI SUKOB Čad proterao ambasadora Nemačke, Berlin uzvratio istom merom

Izvor: Blic, 12.Apr.2023, 08:53

Nemačke vlasti danas su naredile ambasadorki Čada da napusti tu zemlju u roku od 48 sati, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.