Dobili posao da održavaju puteve, a nemaju čime

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobili posao da održavaju puteve, a nemaju čime

Firma "Kompresor" je dobila posao redovnog održavanja regionalnih puteva u valjevskom kraju, a prema nezvaničnim informacijama u svom vlasništvu ima samo dva kamiona, dva bagera i jedan skip.

Foto: Ilustracija

Iz državne kase za regionalne puteve je obezbeđeno 31,5 miliona dinara, a ovaj posao, koji je do sada bio u nadležnosti države, sada je na lokalnoj samoupravi.

 

U Gradskoj direkciji kažu da je “Kompresor” dostavio najpovoljniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ponudu u odnosu na druge građevinske firme koje su bile zainteresovane za dobijanje ovog posla.

Međutim, s obzirom na to da je “Kompresor” angažovan na većini poslova koji se finansiraju iz gradske kase, da nema potrebnu mehanizaciju, asfaltnu bazu i dovoljan broj radnika, postavlja se pitanje da li će to preduzeće biti u stanju da ugovoreni posao obavi na valjan način.

 

Dragan Jeremić, direktor Gradske direkcije kaže da je dobio čvrsta uveravanja od preduzeća “Kompresor” da će svi poslovi vezani za održavanje regionalnih puteva biti završeni po dinamici koju odredi Gradska direkcija. Objašnjava da će “Kompresor” kao podizvođač radova angažovati PZP “Valjevo”, tako da će na taj način biti rešen problem nedostajuće mehanizacije.

 

Kako nezavnično mediji saznaju, firma “Kompresor” u svom vlasništvu ima samo dva kamiona, dva bagera i jedan skip.

 

Jedina dva preduzeća u Valjevu koja imaju mehanizaciju za redovno i zimsko održavanje puteva su “Ingrapomni” i PZP “Valjevo”.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.