Dobijanje datuma, bitka svih bitaka SPO-a

Izvor: RTS, 09.Mar.2013, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobijanje datuma, bitka svih bitaka SPO-a

Najveća i prva bitka za Srbiju u Evropi i na Zapadu odigrala se na današnji dan pre 22 godine na Trgu republike, poručio lider SPO-a Vuk Drašković na obeležavanju godišnjice protesta protiv režima Slobodana Miloševića. Drašković je poručio da je dobijanje datuma za pregovore bitka svih bitaka SPO-a.

Pristalice Srpskog pokreta obnove na Trgu Republike u Beogradu obeležile su 22. godišnjicu devetomartovskih demonstracija protiv režima bivšeg predsednika Srbije Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Miloševića.

Vuk Drašković izjavio je da su mu, od organizovanih šetnji za Zorana Đinđića, mnogo draže lične šetnje tokom kojih je išao do groba ubijenog premijera Srbije.

Sugerišući da neće učestvovati u tradicionalnoj "Šetnji za Zorana" 12. marta, Drašković je novinarima rekao da je već učestvovao u organizovanim šetnjama i da se uverio da je to paradiranje.

Lider SPO-a Vuk Drašković tom prilikom je istakao da se najveća i prva bitka za Srbiju u Evropi i na Zapadu odigrala na današnji dan pre 22 godine na centralnim beogradskom trgu.

"9. mart 1991. godine je potrajao sve do 5. oktobra 2000. godine. Mora se znati da je SPO predvodio devetomartovski ustanak za evropsku Srbiju, da je SPO predvodio i Vidovdanski sabor 1992. i junske demonstracije 1993. i tromesečne proteste 1996. i 1997. i svaki otpor diktaturi, ratu i zločinima", istakao je lider SPO-a.

Drašković je naveo da su skoro svi ubijeni, prebijeni i utamničeni borci za evropsku Srbiju bili članovi i pristalice SPO-a.

"Mora se znati i da je SPO osnivao i predvodio sve koalicije demokratske opozicije, od 1990. pa do 2000. godine. Mora se znati da je SPO osnovao i koaliciju DOS i da je duh našeg 9. marta sazvao i narodni bunt 5. oktobra 2000. godine", rekao je Drašković.

Predsednik SPO-a je istakao da je dobijanje datuma za pregovore o članstvu Srbije u Evropskoj uniji krovna bitka svih bitaka SPO-a i da će kad se to desi biti ispunjeni duplim zadovoljstvom "zbog Srbije i zbog nas samih".

Okupljeni na Trgu Republike nosili su obeležja i zastave SPO-a i Srbije.

Skupu su prisustvovali funkcioneri te stranke, koji su na početku njihovog današnjeg okupljanja položili vence u znak sećanja na žrtve devetomartovskih demonstracija.

Pre toga vence su položili i bivši članovi SPO-a, koji za sebe tvrde da su "izvorni SPO" , Srđan Srećković i Sanja Čeković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.