Dobar doručak za muško dete

Izvor: Blic, 23.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar doručak za muško dete

Više britanskih listova, medju njima i Tajms, piše o otkriću da tanjir kornfleksa za doručak ženama dramatično povećava šanse da rode muško dete, prenosi BBC na srpskom.

Istraživanje koje su zajednički sproveli naučnici univerziteta u Egzeteru i Oksfordu po prvi put je pokazalo da postoji veza izmedju ishrane majke i pola deteta, piše Tajms.

Naučnici su otkrili i da je kalorijska vrednost doručka posebno važna. Preskakanje prvog dnevnog obroka dovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do pada nivoa glikoze u krvi, koji telo protumači kao oskudicu hrane.

Veza izmedju dostupnosti hrane i pola mladunčadi već je otkrivena kod životinja.

Ukoliko su dovoljne količine hrane dostupne ženki, ona će roditi muško mladunče, jer će ono doprineti rađanju više potomaka nego jedna ženka.

Naučnici smatraju da bi slični evolutivni procesi mogli biti prisutni i kod ljudi, piše Tajms.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.