Do zaposlenja iz fotelje

Izvor: Politika, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do zaposlenja iz fotelje

S obzirom na podatak da u Srbiji svako treće domaćinstvo poseduje računar, a da je stopa nezaposlenosti još veoma visoka, nastavljamo sa predstavljanjem internet adresa na kojima mogu da se pronađu informacije o slobodnim radnim mestima i da se uspostavi kontakt sa poslodavcima, i obrnuto – da se ponude poslovi.

Jedan od najčešće posećenih sajtova je www.posaoioglasi.com. Redakciju čini tim od devet članova, koji svakodnevno rade na održavanju podataka.

– Oglasi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koje dobijemo radnim danima postavljaju se na sajt istog dana. Procedura postavljanja oglasa je veoma brza. Trenutno radimo na unapređivanju sajta – kaže Zora Stanić, menadžer prodaje.

Osnovni cilj ovog sajta, prema rečima gđe Stanić, jeste pravljenje kontakata između poslodavca, s jedne, i kandidata za posao, s druge strane. Međutim, pored ovoga, sajt teži da pokrije i različite segmente koji se javljaju u toj komunikaciji, kao što su kvalitetno predstavljanje poslodavca, saveti za nastup kandidata pre, za vreme i posle inicijalnog intervjua, saveti za izradu si-vija, motivacionih pisama i sl.

Sajt posaoioglasi.com ima više od 20.000 prikaza oglasa svakoga dana. Zahvaljujući saradnji sa mnogim drugim popularnim sajtovima u Srbiji, u ovom trenutku mesečno ima 755.562 prikaza stranica, što ga svrstava među najposećenije internet adrese.

Zora Stanić navodi nekoliko prednosti reklamiranja na ovom sajtu: kvalitetnija komunikacija sa ciljnom grupom (ljudima koji traže posao), kandidati se na oglas za posao prijavljuju preko i-mejl sistema, a sve prijave idu direktno na i-mejl poslodavaca, reklamiranje na sajtu je znatno jeftinije u odnosu na druge medije (novine, radio, TV...), ušteda vremena – brzo realizovanje zahteva, znatno fleksibilniji rokovi za dostavljanje materijala u odnosu na druge medije, manje ograničenja u dužini oglasa i bolje mogućnosti naknadnih izmena i dopuna, vidljivost tokom celog oglasnog perioda, 24 časa, nezavisno od geografske lokacije.

Inače, na ovom sajtu postoji više kategorija oglasa. To su: besplatni, kratki oglasi, koji mogu da imaju maksimalno 150 slovnih znakova i vidljivi su 30 dana. Objavljuju se na posebnoj stranici. Manje su vidljivi u odnosu na oglase iz drugih kategorija i namenjeni su privatnim licima, malim firmama, studentskim poslovima i onima za koje je potrebna niža kvalifikacija. Pre objavljivanja na sajtu, oglasi prolaze potvrdu podataka.

Hot poslovi i oglasi iz ove grupe postavljaju se u osnovnoj tabeli, odnosno u pregledu svih konkursa za posao. Objavljuju se na naslovnoj strani sajta i mogu da sadrže tekst oglasa i logo firme. Oglasi nemaju ograničenje u dužiti teksta.

Top poslodavci – ovo je najistaknutija oglasna pozicija na sajtu. Nalazi se na sredini stranica na sajtu, i ovde su predstavljeni poslovi koje nude naše najuspešnije firme.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.