Izvor: B92, 02.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do petka u ponoć uvid u spisak

Beograd -- Birači u Srbiji do petka, 4. januara, u ponoć, imaju pravo da izvrše uvid u birački spisak.

Do tog roka, građani mogu da traže upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku, kako bi mogli da glasaju na predsedničkim izborima 20. januara.

Republička izborna komisija će do 4. januara u ponoć zaključiti birački spisak, a u naredna 24 sata treba da budu dostavljeni izvodi iz overenog biračkog spiska.

Do petka u ponoć RIK treba da zaključi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i posebne evidencije birača u inostranstvu, zatim onih koji se nalaze u pritvoru ili na izvršavanju zavodske sankcije, kao i birača koji se nalaze na odsluženju vojnog roka.

Po prijemu svih rešenja, RIK treba da zaključi birački spisak i da u "Službenom glasniku" objavi ukupan broj birača u Srbiji koji imaju pravo da glasaju na predsedničkim izborima 20. januara.

Nakon toga, upis u birački spisak biće moguće izvršiti samo na osnovu odluke nadležnog suda, i to do 17. januara u ponoć, posle čega RIK treba da objavi konačan broj birača u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.