Do kraja nedelje predlozi mera za pomoć turističkoj privredi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 14:46

Do kraja nedelje predlozi mera za pomoć turističkoj privredi

Operativna grupa predstavnika privrede i Vlade Srbije intenzivno radi na konkretizaciji mera pomoći turističkoj privredi Srbije, a do kraja nedelje očekuje se da privrednici objedine predlog kriterijuma za korišćenje kredita Fonda za razvoj uz povoljnije uslove otplate, izjavila je danas sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković.

Predstavnici turističkih agencija, nautičkog turizma, ugostitelji, hotelijeri, kategorizovanog privatnog smeštaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizatori događaja i vodiči dostaviće specifičnosti i predloge za kredite i finansijsku pomoć za svoje delatnosti, na osnovu kojih će biti kreiran predlozi ministarstvima finansija i privrede, saopštila je Privredna komora Srbije.

„Podsticajne mere države svi vide kao ključne da bi ugostiteljski sektor ponovo beležio rast, jer su i mali ugostiteljski objekti poput barova i kafića, kao i veći, poput restorana, ekstremno pogođeni, s obzirom na meru zabrane okupljanja koje je i dalje na snazi“, rekla je ona.

Kako je ukazala ministarstva turizma i finansija su voljna da se nađu najbolja rešenja kratkoročnih mera koje bi omogućila preživljavanje turističkom i ugostiteljskom sektoru i očuvanje radnih mesta.

„Neophodne su i dodatne mere pomoći i podrška za najugroženiji sektor, tako da će se narednih dana i o tome pregovarati sa predstavnicima Vlade“, rekla je on.

Dodala je se planiraju i dugoročne mere koje bi bile podrška predstavnicima privatnog sektora da planiraju dalji razvoj poslovanja.

U Srbiji je danas počela prijava za dodatnih 400.000 turističkih vaučera za putovanja u Srbiji koji će pomoći privatnom kategorizovanom smeštaju, etno domaćinstvima i hotelima da popune kapacitete.

Prvi put ove godine vaučere mogu da koriste i studenti, a u ponudu su uključeni i smeštajni kapaciteti u Beogradu i Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PKS: Do kraja nedelje turistički privrednici objedinjuju predloge za podršku

Izvor: Danas, 14.Maj.2020, 10:02

Operativna grupa, koju čine predstavnici privrede i Vlade, intenzivno radi na konkretizaciji mera pomoći turističkoj privredi Srbije, a do kraja nedelje očekuje se da privrednici objedine predlog kriterijuma za korišćenje kredita Fonda za razvoj uz povoljnije uslove otplate, izjavila je danas sekretar...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.