Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine moguć tender za par podzemnih garaža

Od više od 70 predviđenih lokacija u širem gradskom jezgru, na 12 bi mogle da budu izgrađene podzemne garaže, od kojih bi par njih mogle do kraja godine da budu ponuđene investitorima, izjavio je generalni direktor "Parking servisa" Boban Kovačević.

Kovačević je podsetio da je reč o podzemnim garažama, poput one u blizini gradske skupštine, i da bi se njihovom izgradnjom umnogome rešio problem parkiranja u gradskom jezgru.

Veliki problem predstavlja činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je vrlo teško usaglasiti sve potrebne zahteve da se određena lokacija privede nameni, dodao je on.

Na predviđenim lokacijama ili su pronađena arheološka nalazišta, ili se nalaze privatni objekti i zgrade koje ne bi izdržale izgradnju, ili je problem i sa jako trošnim zemljištem, podzemnim vodama i zelenim površinama sa zaštićenim biljkama koje su u blizini lokacije, rekao je Kovačević.

On je rekao da se projekat "Pauk video nadzor", u saradnji sa saobraćajnom policijom, kojim se fotografije na kojima su zabeleženi različiti oblici nepropisnog parkiranja, šalju u centar evidencije uspešno sprovodi već više od godinu dana.

Kovačević je naglasio da se očekuje da se do kraja godine program potpuno umreži, dodajući da je rad na sistemu i nabavka opreme u toku, i da bi već tokom prve polovine naredne godine trebalo u potpunosti da zaživi.

"Trenutno dispečer, zajedno sa saobraćajnim policajcem i komunalnim inspektorom, može da sugeriše slobodnim ekipama mesto gde nepravilno parkirana vozila ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju, i usporavaju ili onemogućavaju protok vozila. Nadam se da će uskoro biti regulisano i da dežurni policajac može da sam daje naloge posadama i kolegama na teritoriji grada", istakao je Kovačević.

"Vozač čije vozilo bude odneto moći će na licu mesta da dobije i rešenje na kome će biti ispisan član zakona koji je prekršen, slika kojom se prekršaj potvrdjuje, što je omogućeno štampačima koji su postavljeni u vozilima pauk službe", rekao je Kovačević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.