Do kraja godine 11 srednjih škola dobija multidisciplinarni prostor za učenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2023, 16:54

Do kraja godine 11 srednjih škola dobija multidisciplinarni prostor za učenje

Na konkursu za srednje škole koji je u decembru raspisala Grupa za obrazovanje izabrano je 11 srednjih škola u Srbiji koje će do kraja godine dobiti multidisciplinarne učionice.

Na konkurs Grupe za obrazovanje, koju čine Nordeus fondacija, Dostignuća mladih u Srbiji, Centar za promociju nauke i Inicijativa Digitalna Srbija prijavilo se 60 srednjih škola svih profila iz cele Srbije, a 11 škola koje su pokazale najveći kapacitet i potencijal za inovativni rad sa svojim đacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i veliku želju da ga usavrše u skladu sa privredom i naukom 21. veka, dobiće svoje "mejkers labove" tokom ove godine, navodi se u saopštenju inicijative Digitalna Srbija.

"Mejkers labovi" će omogućiti, kako kažu, edukaciju i podršku nastavnicima, izvođenje vannastavnih programa u skladu sa interesovanjima i potrebama učenika, kao i povezivanje sa stručnjacima iz privrede, nauke, kulture i drugih relevantnih oblasti društva.

"Želimo da pokažemo koliko možemo zajedno da postignemo za obrazovanje dece u Srbiji, a onda i da inspirišemo druge da nam se pridruže jer smo sigurni da svako može na neki način da doprinese - deleći znanje, vreme ili bilo koji drugi resurs", rekao je direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije Miloš Đuričanin.

Srednje škole koje će dobiti nove učionice su: Tehnička škola u Knjaževcu, Šesta beogradska gimnazija, Prva beogradska gimnazija, Osnovna i srednja škola sa domom učenika "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu, Prva kragujevačka gimnazija, Tehnička škola u Mladenovcu, Poljoprivredno- hemijska škola ,"Dr Đorđe Radić" u Kraljevu, Gimnazija u Vrnjačkoj Banji, Elektrotehnička škola "Mija Stanimirović" u Nišu i Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" u Šapcu.

Krajem prošle godine, navodi se u saopštenju, prve "mejkers labove" u Srbiji dobile su Medicinska škola u Čačku, Školski centar Nikola Tesla u Vršcu, Zaječarska gimnazija i Tehnička škola Rade Metalac u Leskovcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izabrano 11 srednjih škola koje do kraja godine dobijaju Mejkers labove - učionice budućnosti za učenje, istraživanje i inovacije

Izvor: Blic, 03.Mar.2023

Na konkursu za srednje škole iz cele zemlje koji je u decembru raspisala Grupa za obrazovanje izabrano je 11 koje su najbolje ispunile uslove. Ovim školama će biti obezbeđeno sve od renoviranja prostora, opremanja savremenom opremom do programa Mejkers laba koji unapređuju i inoviraju rad nastavnika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.