Do kraja godine 10.000 građevinskih radnika bez posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine 10.000 građevinskih radnika bez posla

BEOGRAD - U građevinskoj industriji će do kraja godine 10.000 radnika ostati bez posla, ukoliko država ne preduzme konkretne mere kojima bi pomogla ovoj grani privrede, izjavio je danas predsednik Grupacije industrije građevinskog materijala Ljubodrag Knežević.

Na sednici Odbora za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu privredu Srbije Knežević je kazao da do kraja jula i u avgustu može doći do zaustavljanja procesa proizvodnje.

"Teškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanju u građevinarstvu doprinela je loša privatizacija, svetska ekonomska kriza i smanjenje javne potrošnje", istakao je Knežević.

Prema njegovim rečima mere koje bi Vlada Srbije trebalo da preduzme su povećanje javne potrošnje, poštovanje standarda u gradnji, krediti za podsticaj stanogradnje i smanjenje poreza.

Predsednik Grupacije visokogradnje Goran Dugandžija istakao je da je stanje u građevinskoj industriji svakoga dana sve teže i da ta industrija "pati od nelikvidnosti koja je izazvana velikim dugovanjima držve prema celoj privredi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.