Do građevinske dozvole za 26 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do građevinske dozvole za 26 dana

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je završen Nacrt Zakona o planiranju i izgradnji i da će posle javne rasprave, krajem avgusta biti upućena Skupštini Srbije na usvajanje.

"Ono što želimo ovim zakonom jeste brzina i ambijent za investitore. Zakonom je značajno uprošćen proces za dobijanje građevinskih dozvola, one će se sada dobijati za 26 dana", rekla je Mihajlovićeva za Radio-televiziju Srbije (RTS).

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Upitana o naknadi za građevinsko zemljište, ona je kazala da će konverzija biti potpuno drugačije regulisana, a da će od plaćanja naknade biti izuzeta preduzeća u restrukturiranju.

Zorana Mihajlović potvrdila je informacije da će promena direktora javnih preduzeća biti tema na današnjoj sednici vlade, ali nije žela da kaže ko će biti smenjen.

"Najmanje je bitno ko će biti smenjen, već stav vlade da preduzeća više ne mogu da funkcionišu na ovaj način - da sipamo novac, a da ne dobijamo rezultat. Prosto, mora se promeniti način funkcionisanja preduzeća, od EPS-a do Železnice", kazala je ministarka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.