Do bratimljenja Ljubovije i Bratunca sadnjom 50 sadnica

Izvor: Glas javnosti, 22.Apr.2013, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do bratimljenja Ljubovije i Bratunca sadnjom 50 sadnica

LJUBOVIJA - Državni sekretar Nenad Borovčanin predvodio je danas, na Dan planete Zemlje, u Ljuboviji u dvorištu OŠ "Petar Vragolić" akciju sadnje 50 sadnica - simbolični začetak razvoja parka prijateljstva i saradnje između Ljubovije i Bratunca.

U akciji koja je simbolično nazvana "Bratoljub", prema početnim slovima opština koje su deo ove akcije, učestvovalo je i 100 volontera, predstavnika omladinskih organizacija iz pogranične oblasti, a cilj akcije je da ukaže kako na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << značaj volontiranja sa aspekta daljeg povezivanja mladih u regionu, tako i na neophodnost očuvanja životne sredine zarad kvalitetnijeg života celokupnog stanovništva.

Akcija sadnje realizovana je uz podršku JP "Srbijašume", a pored državnog sekretara Nenada Borovčanina i predstavnika Ministarstva omladine i sporta, prisustvovali su i predsednik opštine Ljubovija Miroslav Mićić, kao i predstavnici JP "Srbijašume" i "Šume Srpske".

Zajedničko obeležavanje Dana planete Zemlje predviđeno je Akcionim planom u omladinskom polju sa Republikom Srpskom za 2013. godinu i skladu je sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama dve Vlade, kao i Sporazumom u oblasti omladine i sporta Ministarstva omladine i sporta R.Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Kurir

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.