Do 12 godina zatvora za smrt pacijenta

Izvor: Blic, 23.Avg.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 12 godina zatvora za smrt pacijenta

Za smrt pacijenta lekar može da bude osuđen od jedne do 12 godina zatvora ili od jedne do osam godina, ukoliko se dokaže da je prouzrokovao tešku telesnu povredu, kaže sudija i portparolka Prvog osnovnog suda Ivana Ramić.

- Postupci zbog nesavesnog lečenja su specifični, pa se zbog toga veštačenja poveravaju Komisijama veštaka, zdravstvenim institucijama, ali i sudsko - medicinskom odboru - kaže Ivana Ramić.

Ona je ocenila da se vreme trajanja sudskih postupaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u slučajevima nesavesnog lečenja znatno skratilo.

Prema njenim rečima, sud mora jasno da utvrdi da je lekar u postupku lečenja primenio očigledno nepodnobno sredstvo ili nepodoban način lečenja ili je nesavesno postupao, čime se pogoršalo zdravstveno stanje, ili je nastupila smrt pacijenta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Do 12 godina zatvora za smrt pacijenta

Izvor: Akter, 23.Avg.2013

Za smrt pacijenta lekar može da bude osuđen od jedne do 12 godina zatvora ili od jedne do osam godina, ukoliko se dokaže da je prouzrokovao tešku telesnu povredu, kaže portparolka Prvog osnovnog suda Ivana Ramić.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.